E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Dervişoğlu'dan Erdoğan'a sert çıkış! Apoletle değil kravatla dikta rejimi kurdu 

Dervişoğlu, iktidarın politikalarını sert sözlerle eleştirdi. “Cumhuriyet devletimizi geri alacağız” diyen İYİ Parti lideri, hükümetin yeni anayasa söylemi üzerinden yürüttüğü sürecin tehlikeli olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’yi Türksüzleştirmeyeceğiz, Cumhuriyeti yıktırmayacağız” mesajı verdi.

5.03.2025 - 12:43
Dervişoğlu dan Erdoğan a sert çıkış! Apoletle değil kravatla dikta rejimi kurdu

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomiden kadın haklarına, terörle mücadeleden anayasa tartışmalarına kadar birçok konuya değinen Dervişoğlu, iktidarın politikalarını sert sözlerle eleştirdi. “Cumhuriyet devletimizi geri alacağız” diyen İYİ Parti lideri, hükümetin yeni anayasa söylemi üzerinden yürüttüğü sürecin tehlikeli olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’yi Türksüzleştirmeyeceğiz, Cumhuriyeti yıktırmayacağız” mesajı verdi.

“AYNI ÜLKEDE YAŞIYORUZ AMA AYNI ÜLKEYİ YAŞAMIYORUZ”
Dervişoğlu, ekonomik krizin derinleştiğini ve TÜİK’in açıkladığı verilerin halkın yaşadığı gerçeklerle örtüşmediğini belirterek, "Ekonomi yönetimi, büyüme rakamlarıyla milletimizi kandırmaya çalışıyor. TÜİK’in Ocak 2025 güven endeksi 99,2 olarak açıklandı. Ancak bu endeks 200 üzerinden hesaplanıyor. Yani, ekonomiye güven kalmamış durumda" dedi.

Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflerini revize etmek zorunda kaldığını hatırlatan Dervişoğlu, “Reel sektör enflasyonu yüzde 41,9, hane halkları ise yüzde 59,2 olarak bekliyor. Hükümet enflasyon hedefini yüzde 24’e yükseltti ama vatandaşın gerçekliği bambaşka” ifadelerini kullandı.

KADIN CİNAYETLERİ VE EKONOMİK ŞİDDET
Konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne de yer veren Dervişoğlu, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin kadın cinayetlerini artırdığına dikkat çekti. "2024 yılında 394 kadın cinayeti işlendi. 2025’in ilk ayında ise 33 kadın öldürüldü. Kadınlar hem yaşarken hem de öldürülerek hayattan koparılıyor" dedi.

Kadın istihdamının yetersiz olduğunu belirten Dervişoğlu, “Dünya genelinde kadın istihdam oranı yüzde 45 düzeyindeyken, Türkiye’de bu oran yüzde 34’ü bile geçememiştir. 2024 yılı sonu itibarıyla İş-Kur’a kayıtlı 2,2 milyon işsizin yarısından fazlası kadın. Kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları için eşit işe eşit ücret, kreş desteği ve girişimci kadınlara özel finansal programlar oluşturulmalıdır” şeklinde konuştu.

“KENAN EVREN KALKSA MEZARINDAN, ERDOĞAN’LA GURUR DUYARDI”
Dervişoğlu, hükümetin anayasa değişikliği girişimlerini ve terörle mücadelede izlediği politikaları eleştirerek, sürecin demokrasiye zarar verdiğini ifade etti. 12 Eylül Darbesi’ni hatırlatarak iktidara sert çıkan Dervişoğlu, “12 Eylül’ün darbeci ve cuntacıları da barış ve kardeşlikten bahsetmişti. ‘Kardeş kavgasına son vereceğiz’ diyerek binlerce insanı işkencehanelerde yok ettiler. İşte şimdi de aynı zihniyet iş başında” dedi.

Dervişoğlu, “Kenan Evren şimdi kalksa mezarından, yetiştirdiği en büyük eseriyle gurur duyardı! Recep Tayyip Erdoğan tam onun arzu ettiği gibi bir dikta rejimi kurdu. Üstelik bunu apoletle değil, kravatla gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’Yİ TÜRKSÜZLEŞTİRMEYECEĞİZ”
İYİ Parti lideri, iktidarın yeni anayasa söyleminin tehlikeli olduğunu belirterek, “Sahnelenen oyun bellidir. Terör sahada bitmiştir ama siyasette can suyu verilmektedir. Bugün hem iktidar, hem onun açılım ortakları, hem de terör örgütü aynı dili kullanıyor. Türkiye’de ‘demokratikleşme’ bahanesiyle milli kimliğimizi ve üniter yapıyı hedef alacak düzenlemeler hazırlanmaktadır” dedi.

Muhalefet partilerinin de bu sürece destek veriyor olmasını eleştiren Dervişoğlu, "Terörü bitirmekle, teröre teslim olmak aynı şey değildir. ‘Terörsüz Türkiye’ masalıyla aslında Türksüz bir Türkiye yaratılmak isteniyor. Ancak biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Cumhuriyetimizi ve vatanımızı böldürtmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İktidarın Türkiye’yi ekonomik ve siyasi olarak felakete sürüklediğini savunan Dervişoğlu, "Bu yoksulluk ve korku düzenine karşı Türkiye önce konuşacak, sonra üretecek ve adilce paylaşacak. Korkmayacağız, teslim olmayacağız. Milletimizle birlikte bu oyunu bozacağız" dedi.

Konuşmasını “Ne mutlu Türk’üm diyene!” sözleriyle tamamlayan Dervişoğlu, Cumhuriyet’in temel değerlerine sahip çıkma çağrısında bulundu.

ETİKETLER:
Dervişoğlu , Erdoğan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'tan süreç açıklaması: Suç işleyenler cezasını çekecek
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Barışı, huzuru istemeyen ...
Kandil'den Öcalan çağrısına cevap: PKK’YI feshedeceğiz!
Kandil'deki PKK yöneticilerinden Mustafa Karasu, Abdullah Öcalan'ın örgüte ...
İmamoğlu'nun ifadesi ortaya çıktı
Hakkında altıncı soruşturma başlatılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün ...
 
Devlet Bahçeli'nin katılacağı ilk toplantı açıklandı: MHP duyurdu
Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir ekranlara çıkmayan MHP Genel Başkanı ...
Mahmut Arıkan: Diplomayı tartışacaksak diplomalı işsizleri tartışalım
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, ekonomik krizin, iktidarın ...
İmamoğlu diploma soruşturması kapsamında adliyeye geldi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, üniversite diplomasıyla ilgili usulsüzlük ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ...
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Ankara'ya geliyor
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
Özgür Özel'den 'DEM-Cumhur" süreci hakkında dikkat çeken yorum: CHP'den özür bile dilemiyorlar
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
abd
CEV Şampiyonlar Ligi
İstanbul Başakşehir
Çankaya Köşkü
Southampton
Kocan Kadar Konuş
İstihdam
Dilma Rousseff