Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal, dünyanın önemli dev organizasyonlarının çimento ihracatını artırdığını söyledi. Dünya Kupası’nın düzenlendiği Brezilya’ya altyapı ve stad inşaatı için önemli miktarda çimento ihraç ettiklerini belirten Ünal, “Brezilya’ya 5 yıldır ihracat yapıyoruz. Yıllık ihracatımızın yüzde 10’unu Brezilya’ya gerçekleştiriyoruz. Şimdiye kadar gönderdiğimiz çimento 5 milyon tonu buldu. Brezilya’ya ihraç ettiğimiz çimentonun büyük bir kısmı Dünya Kupası’nın altyapı yatırımları ve stadyum inşaatlarında kullanıldı. Geçtiğimiz kış aylarında gerçekleştirilen Soçi Kış Olimpiyatları tesislerinin inşaatı için de Rusya’ya ciddi miktarlarda çimento göndermiştik. Katar’daki stad çalışmalarına da çimento gönderiyoruz. Ayrıca, Afrika’daki altyapı yatırımları da büyük bir fırsat.” dedi.
Dünyanın beşinci, Avrupa’nın en büyük üreticisi olan Türk çimento sektörünün çatı kuruluşu ÇEİS 50. yılını kutluyor. Kutlama çerçevesinde İzmir’de gazetecilerle bir araya gelen Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal, kalite bakımından Türk çimentosunun dünya standartlarının üzerine çıktığını söyledi. Türkiye’nin, yılda 68,5 milyon ton klinker ve 107,5 milyon ton çimento üretim kapasitesine sahip olduğunu belirten Ünal, 2013 yılında 2 milyon ton klinker ve 10 milyon ton çimento ihracatı gerçekleştirdiğini ve böylece bölgesinin en büyük ihracatçısı konumuna geldiğini kaydetti. Ünal, ÇEİS’e bağlı 58 çimento fabrikasında 15 bin kişi çalıştığı bilgisini de verdi.
SIFIR İŞ KAZASI VİZYONU
ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Ünal, çalışma barışında sağladıkları başarıyı iş sağlığı ve güvenliğinde de gösterebilmek için 2000’li yılların başından itibaren çok ciddi faaliyetler yürüttüklerini aktardı. 'Sıfır İş Kazası' vizyonu ekseninde yürütülen bu faaliyetlerin, çalışanların sağlıklı bir şekilde çıktıkları evlerine, işten sonra yine sağlıklı bir şekilde dönebilmeleri ve ailelerine kavuşabilmelerini sağlamak amacıyla artarak devam ettiğini kaydeden Ünal, “Türk çimento sektörünün İSG yolculuğu, 2003-2005 yılları arasında gerçekleştirilen “ÇEİS OHSAS 18001 PROJESİ” ile ivme kazandı. Bu süreç, birçok toplantı, eğitim ve yayının hazırlanmasıyla devam etti. Bu süreçte üyemiz tüm fabrikalar, sendikamızın organizasyonunda OHSAS 18001 Standardı'na uygun bir yönetim sistemi kurmuş ve British Standards Institution (BSI) tarafından yapılan denetimler çerçevesinde belgelendirilmişlerdir. Bir sektörün tamamını kapsaması açısından dünyada bir ilk olan proje sonrasında sendikamız, 2005 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen IV. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Bölgesel Konferansı’nda verilen 'Örnek İşveren' ödülüne layık görülmüş tek işveren sendikası olmanın gururunu yaşamaktadır.” diye konuştu.
cihan
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...