İLETİŞİM operatörü Turkcell’in bu yıl 8. kez düzenlediği Turkcell Teknoloji Zirvesi dün gerçekleştirildi. 7 binden fazla davetli ve 100 fikir önderiyle gerçekleştirilen zirvede, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ‘Gerçek bağlantı’ başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Terzioğlu, 21 gün sonra Türkiye’de kullanılmaya başlanacak 4.5G’deki toplam frekansın yüzde 47’sine sahip olduklarını hatırlatarak, “Hız ölçülebilir ve teknolojik bir şey. Biz dünyadaki en geniş spektruma sahibiz, dünyanın en gelişmiş altyapısını kurduk. 1 Nisan’dan 4.5G ile dünyanın en hızlı mobil interneti Turkcell’de olacak. Geçtiğimiz gün Turkcell şebekesinde kablosuz iletişim teknolojisi kategori 4 (CAT 4) olan cihazla yaptığım testlerde 275 mbps hızı yakaladım. Kategori 6 (CAT 6) teknolojisine sahip akıllı cihazlarla beraber bu hız 375 mbps’ye kadar yükselecek” dedi.
Hız artarken tüketicinin aklına gelen ilk konunun kota olduğunu ifade eden Terzioğlu, bu konuda Turkcell’lilerin içinin rahat olması için her türlü hazırlığı yaptıklarını söyledi. Terzioğlu, “Turkcell kullanıcıları kota kullanımından dolayı sürprizlerle karşılaşmayacak, ayrıca sunacağımız yeni tekliflerde data miktarında birim başı maliyetler düşecek. Herkesin içi rahat olsun” diye konuştu.
BİP’TEN PARA TRANSFERİ
Turkcell olarak deneyim sağlayan bir şirket olma stratejisi belirlediklerini söyleyen Terzioğlu, “Deneyim platformlarımızdan Goller Cepte’de 1.9 milyon kişi golleri izliyor. Online müzikte Spotify ve Apple Müzik Türkiye’de yerini aldı. Ancak Turkcell Müzik’te toplamda 5.5 milyon üyemiz var ve bu üyeler günde 1.2 milyon kez şarkı dinliyor. Bulut depolama hizmetimiz Akıllı Depo’da 2.5 milyon kullanıcı var. Turkcell TV+’da ise toplamda 630 bin abonemiz yer alıyor. Mesajlaşma platformumuz BiP’teki kullanıcı sayısı 6.7 milyona ulaştı. 189 ülkedeki 600 bin kişi uygulamamızı kullanıyor” dedi. Terzioğlu, BiP haberleşmenin yanı sıra aynı zamanda dijital bankacılık platformu olduğunu da ifade ederek, “Turkcell BiP’e Garanti Bankası ve Ak Sigorta gibi şirketlerle kurumsal müşteri hizmetleri özelliğini de ekledi. Yakın zamanda BiP üzerinden cep telefonu numarasına para transferine de başlayacak” şeklinde konuştu.
Zamanın yüzde 20’si ulaşıma
DÜNYACA ünlü fütürist ve mucit, Singularity Üniversitesi Bilişim ve Network’ler Başkanı Brad Templeton, ‘Hem Oto Hem Mobil’ başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Google’ın sürücüsüz araçlar vizyonuna yön veren Templeton, ilerlemeyen trafikte acımasızca ilerleyen zamanı daha değerli kılmanın yolunu anlattı. Templeton, “Acı gerçek şu ki, çalışmaya ayırdığımız zamanın yaklaşık yüzde 20’sini ulaşıma harcıyoruz. Günlük yaşamımızda hiç de küçümsenmeyecek bir yer kaplayan bu zaman dilimini, görüntülü toplantılara, yüz yüze sohbetlere veya favori dizimize ayıracağımız günleri, sandığımızdan çok daha erken göreceğiz” dedi.
‘Ekonomik sistemler alt üst olacak’
ZİRVENİN konuşmacıları arasında yer alan McKinsey Global Institute Direktörü Richard Dobbs, yönetici ve liderlerin, varsayımlarını ve içgüdülerini sıfırlaması, eski dünyaya ait zırhlarından kurtulması gerektiğine dikkat çekti. Gelişmekte olan pazarlar, ivmelenen teknoloji, yaşlanan dünya nüfusu ile git gide artan veri, sermaye, ürün, insan akışının bilinen tüm ekonomik sistemleri altüst edeceğini söyledi.
‘Suriyeli mültecileri kucaklama zamanı’
DÜNYANIN şu anda Suriye’deki savaştan dolayı göç dalgası yaşadığını aktaran Terzioğlu, “Bu konuda biraz düşünmeye ihtiyaç var. Suriyeli mültecilere ‘gelme’ deme zamanı değil, kucaklama zamanı. Türkiye’de mülteci sayısı 2.5 milyon civarında. 1.2 milyonu Turkcell abonesi oldu. Ellerindeki cep telefonları ise tek umutları. Bu yüzden iletişimlerinin kopmaması için 25 kampta mobil istasyonlar kurduk. Turkcell İletişim Merkez’lerinde ve çağrı merkezlerimizde Arapça hizmet veriyoruz” dedi.
‘WhatsApp’ı yeneceğiz’
MESAJLAŞMA servisi BiP’i vapurlardaki satıcılar gibi anlattığını söyleyen Terzioğlu, şunları söyledi: “Geliştirdiğimiz ürünleri onlar gibi anlatmaya ihtiyacımız var. WhatsApp uygulaması, 1 milyon kullanıcıya 1 yılı aşkın sürede ulaştı. Bizim geçen yıl nisan ayında çıkardığımız BiP’in ise 1 yılı dolmadan 6.7 milyon kullanıcısı var. WhatsApp’in bugün itibariyle 19 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşıyorsa, Türkiye’den çıkan bir uygulama neden 1, 2, 3 milyar dolarlık değerlere ulaşmasın. WhatsApp bedava olduğu için SMS’i yenmedi, daha iyi bir hizmet olduğu için SMS’i yendi. Biz de BiP ile WhatsApp’tan daha iyi uygulama deneyimi sunup, WhatsApp’ı yeneceğiz diye düşünüyoruz.”
hürriyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |