Roj TV’nin kapatılmaması için Danimarka Başbakanı Rasmussen’e yazdıkları mektup nedeniyle haklarında dava açılan 56 belediye başkanının yargılanmasına devam edildi. Mahkemede, Dicle Belediye Başkanı, Roj TV’nin Trabzon’dan yayın yapmasını istedi.
Diyarbakır Beşinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve 54’ü DTP’li toplam 56 belediye başkanının yargılandığı duruşmanın bugünkü bölümünde, daha önce ifade vermeyen DTP’li üç başkan hazır bulundu. Üç belediye başkanı da, mektubun içeriğine katıldıklarını açıkladı.
Mahkemede, Diyarbakır’ın Dicle İlçesi Belediye Başkanı Abdullah Akengin’in, Roj TV’nin Trabzon’dan da yayın yapmasını istemesi ise gerginliğe yol açtı.
Mahkeme Başkanı Dündar Örsdemir’in “Neden Trabzon?” sorusuna akengin, “Trabzon’da çeteleşme var. Demokrasinin gelişimi için, Roj TV’nin orda da yayın yapması gerekir” yanıtını verdi. Örsdemir’in, “Çetelerle ilgili bilginiz mi var?” sorusu üzerine Akengin, “Benim yok” dedi. Tartışma, avukatların müdahalesiyle son buldu.
Savcı mütalaa hazırlamak için ek süre talebinde bulunurken, mahkeme heyeti duruşmayı erteledi. 56 belediye başkanı, “Terör örgütünün görsel propoganda aracından mahrum kalmasını engellemeye çalışarak örgüte yardım etmek”le suçlanıyor.
NTVMSNBC
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...