Çelik, kadın çalışanların doğum izninin artırılması, evleneceklere kredi, çalışan kadınlara yönelik kreş uygulaması gibi düzenlemeleri ekimde Meclis'e sunacaklarını söyledi.
Çalışma hayatında tüm engelleri kaldıracak devrim gibi düzenlemeler geliyor. Müjdeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelikverdi. Bakan Çelik, çalışma hayatında köklü değişikliklerin olacağını belirterek, kadın çalışanların doğum izninin artırılması, evleneceklere kredi, çalışan kadınlara yönelik kreş uygulaması gibi düzenlemeleri yeni yasama döneminde Meclis'e getireceklerini açıkladı.
ENGELLERİ KALDIRAN PAKET
Çelik, "Bu düzenlemelerin tümü bizim bakanlığın sorumluluğunda olduğu için taşeron çalışması da dahil bir paket halinde ekimde Meclis'e getirmeyi planlıyoruz. Bu paket, çalışma hayatındaki tüm engelleri ortadan kaldıran düzenlemeleri içerecek" dedi.
'21 GÜN YERİNE 1 GÜNDE HALLETTİK'
Bakan Faruk Çelik, Bursa'da katıldığı bir yerel televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplu sözleşmeler hakkında da konuşan Bakan Çelik, görüşmelerin süresinin 21 gün olduğunu belirtti. Çelik, "Ancak yasa, 1 günde uzlaşılırsa 21 gün görüşün demiyor. Bu dönem, bayramdan önce uzlaşabilir miyiz diye bir çaba sarf ettik. 1 Ağustos'ta başlayan görüşmelerde geçen salı 11 hizmet kolundaki taleplerde uzlaştık. Geriye genel talepler kalmıştı. Salı günü genel taleplerle ilgili komisyon kurduk ve ben çarşambaya kadar uzlaşalım istedim. Çünkü 4.5 milyon memuru ilgilendiren toplu sözleşmeden daha önemli bir şey olamaz bizim için" diye konuştu.
'ERKEN EMEKLİLİĞİ HİÇ DÜŞÜNMEDİK'
Günü dolduğu halde yaşı bekleyen bazı vatandaşların emekli edilmesiyle ilgili yapılan çalışmayı da değerlendiren Çelik, şunları söyledi: "Öncelikle 'erken emeklilik' diye bir düzenlemeyi hiç bir zaman düşünmediğimizi belirteyim. Türkiye, bunu geçmişte yaşamıştı ve bütçesi perişan olmuştu. Konu yanlış aktarılıyor. Sorun, 1999'da bir gecede yasanın değişmesiyle mağdur olduğunu söyleyen bazı emeklilerin sorunudur. Biz bir düzenlemeyle "emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözebilir miyiz" diye bir çalışma yoluna gittik. Ancak bu düzenleme sürdürülebilir bir mali boyut içermiyorsa kimseyi ümitlendirmeye gerek yok."
CİHAN
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...