Fas'ta hükümetten çekilen İstiklal Partisi sözcüsü Adil bin Hamza, Fas'ın diğer Arap ülkelerinden farklı bir konumda yer aldığını belirterek, çekilme süreciyle ilgili olarak şunları söyledi:
"Bunu bir çok kez ifade ettik. Fas, diğer Arap ülkelerinden farklı. Herkesi korumaya yönelik demokratik seçimler yapılıyor. Hükümet ortağı olarak 3 Ocak'ta eleştiri ve taleplerimizi Başbakan Abdulilah Benkiran'a ilettik.
Başbakan taleplerimize kulak vermeyince süreç çıkmaza girdi. Hükümetten çekilme kararını 11 Mayıs'ta almıştık. Mısır'da yaşanan olaylarla çekilmenin bir ilgisi bulunmuyor."
Fas'taki koalisyon hükümetinin büyük ortağı Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili Halid Er-Rahmuni de, Mısır'da yaşananları "sivil idareye saldıran yumuşak darbecilerin çağrılarının yansıması" olarak niteleyerek şöyle dedi:
"İstiklal Partisi'nin hükümetten çekilmesi, 11 Mayıs'ta alınmış bir karardı. Mısır'da siyasi güçlerle koordineli tam ve mükemmel bir askeri darbe meydana gelmiştir.
Mısır'da sivil idareye saldırmak ve durumun kontrol altına alınması için askerin davet edildiği bir darbe düzenlenmiştir. İstiklal Partisi'nin hükümetten çekilmesinin Mısır'daki olaylarla bir ilgisi bulunmuyor."
Rahmuni, İstiklal Partisi'nin hükümetten çekilmesinin ardından izlenecek yol haritasıyla ilgili olarak, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, egemenliğin ana kaynağı olan halka dönmek için erken seçimlere gitme eğiliminde" olduğunu söyledi.
Fas'taki reform modelinin Mısır'dan farklılık gösterdiğini dile getiren Rahmuni, gerçek bir reform olmadan istikrarın sağlanamayacağını, Fas'ta sabit ve anayasal bir demokratik seçim ortamı bulunduğunu kaydetti.
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...