Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin ‘Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda 8 film yer alıyor. Bu kategorinin jüri başkanlığını yönetmen Derviş Zaim üstlenirken, jüride yazar Ayfer Tunç, kurgucu Aylin Zoi Tinel, görüntü yönetmeni Feza Çaldıran ve oyuncu Yasemin Allen yer alıyor.
100 BİN TL DEĞERİNDEKİ BÜYÜK ÖDÜL
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda Andaç Haznedaroğlu'nun ‘Misafir’, Ayhan Salar ve Erkan Tahhuşoğlu'nun ‘Eşik’, Burçak Açık Üzen'in ‘Beginner’, Bülent Öztürk'ün ‘Mavi Sessizlik’, Fikret Reyhan'ın ‘Sarı Sıcak’, Özgür Sevimli'nin ‘Murtaza’, Pelin Esmer'in ‘İşe Yarar Bir Şey’ ve Selman Kılıçaslan'ın ‘Bütün Saadetler Mümkündür’ adlı filmleri yarışıyor. ‘En İyi Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü’nü kazanan yapıma 100 bin TL verilecek.
Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin Kısa Kurmaca Film Yarışması Jürisi, Saraybosna Film Festivali kısa film programcısı Asja Krsmanovij, yönetmen Gözde Kural ve yönetmen, yapımcı ve senarist Hakkı Kurtuluş'tan oluşuyor. Kısa filmler 10 bin TL değerindeki ‘En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film Ödülü’ için yarışacak.
AÇILIŞ CLOONEY İLE YAPILACAK
Bu yıl ‘Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise Brezilya, Fransa, Gürcistan, Hindistan, İran, İtalya, Kırgızistan, Mısır, Romanya ve Rusya'dan toplam 10 film yer alacak. Bu kategoride ödülü alan yapıma 50 bin TL verilecek.
Festivalin açılış filmi George Clooney'nin yönetmenliğini üstlendiği ‘Suburbicon’ ile yapılacak.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |