Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonu kapsamında 100 binin üzerinde kamu çalışanı açığa alınırken, hükümet bu yapıyı besleyen, 657 sayılı Memurlar Yasası'na neşter vurmaya hazırlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Kamuda nasıl bir statü olacağı Anayasa ile tarif edilecek. Millete bedel ödeten bir sistemi ortadan kaldıracağız. Kamuda imtiyazlı, dokunulmaz grup kalmayacak. Demokraside millete dokunulmaz, sistematik imtiyazlar bitecek" dedi. FETÖ ile mücadeleye yeni kriterler geleceğini, mağdur olduğunu söyleyenlerin hukukunun da korunacağını anlatan Müezzinoğlu, SABAH'a yaptığı açıklamada şu mesajları verdi:
YOL HARİTASI HAZIR: Nasıl bir kamu çalışanı statüsü olacağı konusunda üç alternatif içeren bir yol haritası hazırlandı. Millete bedel ödetecek dokunulmaz bir sistem olmamalı. Burada dokunulmaz ve imtiyazlı bir yapı var. Demokrasi diyorsan dokunulmaz, imtiyazlı tek varlık millettir. Bir de sistematik imtiyazdan söz ediyoruz. O pozisyonun imtiyazı olur. 20 yıl sonra kimin nereye geleceğinin belli olduğu sistemde niye darbe planlamasın ki.
MAĞDURUN HUKUKU: FETÖ ile mücadelede iki ayda gösterdiğimiz teyakkuz halini 'mağdurum' diyenlere karşı önümüzdeki iki ay içinde göstermeliyiz. Mağdurun hukuku da korunacak. Bunun içinde 'ByLock' mu, himmet paralarının aklanması mı var? Hiçbiri olmadığı halde biz herhangi bir dernekle ilgili kanaatle karar verdiysek yeniden değerlendireceğiz. Hain olmayana sahip çıkacağız. Hain olan da cezasını çekecek.
HER YERDEN TEMİZLENECEK: FETÖ hamallık olarak nitelendirilen hiçbir yerde olmadı. AK Parti'de siyaset yapmak hamallık. Partimizde 3 milyona yakın sıfat taşıyan görevli var. Bu görevlere talip olmadılar. Çünkü angarya olarak gördüler. Partimizde 4 belediye başkanı ihraç edildi.
KAMUOYUNA AÇIKLANACAK
İLAVE KRİTERLER: FETÖ ile mücadele kapsamında ilave kriterler koyduk. Son şeklini alınca kamuoyuna açıklayacağız. Elimizde üyelik, sosyal medya hesapları ve tespit edilmiş konuşmaları içeren birçok veri var. Bunun dışında (FETÖ üyeliğini) destekleyici verilerle ilgili başlıklarımız da olacak.
PKK'LILAR DA AYIKLANACAK: PKK terör örgütüyle ilgili çalışmamızı da önümüzdeki bir hafta içerisinde sonuçlandırmaya çalışıyoruz. Düşün bu kişi devletin imkânlarını PKK terör örgütüne kanalize ediyor. Devletin kadrosunda ama Twitter hesabına bakıyorsun PKK'nın mücadelesini destekliyor. Bunu herhangi bir sendikamızın normal karşılamaya hakkı yok. Bu duruşa hak vermeyiz, doğru da bulmayız.
KIDEMDE ADALET VE HAKKANİYET ÖNEMLİ KRİTER
KIDEM MESAİSİ: Kıdemde adaletin, sürdürülebilirliğin olduğu bir çerçeveyi henüz oluşturamadık. Önümüzdeki hafta taraflarla görüşeceğiz. Kıdem tazminatı düzenlemesi hakkaniyetli, adaletli ve sürdürülebilir olmalı.
EMEKLİYE PROMOSYON: Konunun karara bağlanması Başbakanımızın bankalara vereceği talimata bağlı. Bankalar bu düzeyde bir sonuca yetkileri çerçevesinde imza atmayı kabul etmiyor. Bu konuda Ziraat Bankası'yla görüşmelerimiz sürüyor.
TAŞERONA KADRO: Kamu personeli reformu bütün olarak ele alınmalı. Sistemin çok farklı alanlarıyla ilgili sıkıntılar bulunuyor. Hükümetin bakış açısına göre yol haritamızı belirleyeceğiz.
'ASGARİ ÜCRETTE KESİNLİKLE MAĞDURİYET OLMAYACAK'
Hiçbir asgari ücretlinin bin 300 liranın altında maaş almayacağını yineleyen Bakan Müezzinoğlu, "Sözümüz söz. Aylık 1 milyarlık farkı devlet karşılayacak" dedi. 66 aylığa kadar çocuğun yanında yarım zamanlı olarak ebeveynlerden biri olması gerektiğini belirten Müezzinoğlu, bu konudaki yönetmeliğin önümüzdeki günlerde yayımlanacağı bilgisini verdi.
KARTTA KAMUOYU TALEBİ VARDI
1 MİLYON GENCE İŞ: Her yıl bir milyon 250 bin genç iş piyasasına giriyor. Yani her yıl bir milyon kişiye istihdam yaratılması gerekiyor. Yeni alanlar açmak, girişimciliği desteklemek için arazi çalışması yapacağız. Ulusal istihdam stratejisini güncelleyeceğiz.
KREDİ KARTINA TAKSİT: Kamuoyunun talebi vardı. Kredi kartı düzenlemeleri kararı ekonomik dinamiklerin sisteme pozitif katkı sağlaması adına alındı. Biz de yerli üretim alanlarının teşvik ve değerlendirmesini gündeme aldık. Ekonomik dinamiklerin sisteme pozitif etkisiyle bu kararlar alındı.
785 İHRAÇ: FETÖ soruşturması kapsamında Çalışma Bakanlığı'ndan ihraç edilen personel sayısı 785, soruşturulan 319, göreve iade edilen de 383 kişi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...