Yaygın kronik hastalıklardan biri olan yeme bozukluğunun hamile kalmayı geciktirdiği bildirildi. İngiltere’de yapılan bir araştırmada, yeme bozukluğu olan blumiya ya da anoreksiya hastalığı geçmişi olan kadınların yüzde 39.5’inin hamile kalmalarının 6 aydan daha uzun bir süre aldığı belirlendi.
Londra King’s College ve College London Üniversitesi’nde yapılan ve BJOG Dergisi’nde (An International Journal of Obstetrics and Gynaecology) yayınlanan 11 bin annenin incelendiği bir araştırmaya göre, yeme bozukluğu olan blumiya ya da anoreksiya hastalığı geçmişi olan kadınların yüzde 39.5’inin hamile kalmaları 6 aydan daha uzun bir süre alıyor.
BBC’nin yansıttığı araştırmada, yeme bozukluğu olan kadınların doğurganlık tedavisi ihtiyacının da daha fazla olduğu belirtiliyor.
King’s College Psikiyatri Enstitüsü’nden araştırma lideri Doktor Abigail Easter, bu araştırmanın yeme bozukluğu ile doğurganlık arasında bağlantının altını çizdiğini belirtirken, ancak geçmişte anoreksiya hastalısı olan kadınlarda planlanmamış hamilelik oranının yüksek olduğuna da dikkat çekiyor.
Ayrıca Doktor Easter, hamile kalmayı planlayan kadınların yeme bozukluğu semptomları için uygun tedaviyi aramaları gerektiğini ve sağlık uzmanlarının da doğurganlığı değerlendirirken ve bunun için tedaviyi sağlarken yeme bozukluğunun farkında olmaları gerektiği konusunda uyarıyor.
Yeme bozuklukları yardım derneğinden Mary George ise, birçok insanın problemlerin gelecekte neden olabilecekleri hakkında hiçbir fikri omadığına dikkat çekiyor.
HÜRRİYET
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...