Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, teğmenlerin ihraç edilmesine yönelik eleştirileri nedeniyle CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e ayrı ayrı manevi tazminat davası açtı.
Bakanlık kaynakları, kuvvet komutanlarının şahsını ve genel olarak Milli Savunma Bakanlığı'nı hedef alan açıklamaların kabul edilemez olduğunu ve tüm yasal hakların kullanılacağını geçen hafta bildirdiklerini, bu kapsamada Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanları ile Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı'nın ayrı ayrı manevi tazminat davası açtığını kamuoyuyla paylaştı.
Özel, 5 teğmenin TSK'dan ihraç edilirken Disiplin Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Tevfik Algan'ın bu ihraca şerh koyduğunu ve bu nedenle sürülmek istendiğini ileri sürmüştü.
CHP LİDERİ ÖZEL: NE YAPTIĞINIZI BİLİYORUM
Algan'ın bu baskı üzerine istifa ettiğini söyleyen Özel, "Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Ercüment Tatlıoğlu, ne yaptığınızı biliyorum. Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın kimin yerine geçmek istediğini, kimin kuyusunu kazdığını ve gayrinizami harp denebilecek bir psikolojik savaşla teğmenlerin ihracını nasıl kışkırttığını, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın nasıl, komutanının nasıl mobbing uyguladığını biliyorum. Silah arkadaşlarımdan duyuyorum." açıklamasını yapmıştı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...