En yüksek artışın olduğu il...Krizle birlikte satışların durduğu konut sektöründe fiyatlar yükselmeye başladı. En büyük 6 ilde satış fiyatları artarken Bursa'da metrekare fiyatları 841 liradan 919 liraya kadar yükseldi.
Ekonomik durgunlukla birlikte satışların durma noktasına geldiği emlak sektöründe fiyatlar yükselmeye başladı. Mortgage Uzmanı Garanti'nin desteğiyle Reidin.com tarafından hazırlanan ve Türkiye'nin 6 büyük ilini (Adana, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli) kapsayan konut satış ve kira bedelleri araştırmasına göre haziranda konut satış fiyatlarda ortalama yüzde 2 oranında artış görüldü. Türkiye'nin en büyük 6 ilini içine alan araştırmaya göre haziran ayında satış fiyatları gibi kira değerlerinde bir önceki aya göre yükseliş gözlemleniyor.
EN YÜKSEK ARTIŞ BURSA'DA
Bursa'daki konut satış fiyatları haziran ayında yüzde 2.91 oranında değer kazanarak fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu. İzmir'de fiyatlar yüzde 2.49, Ankara'da yüzde 2.38, Kocaeli'nde yüzde 1.53, Adana'da yüzde 1.48 ve İstanbul'da ise yüzde 1.28 oranında yükseliş gösterdi. Buna göre nisan ayında metrekare fiyatı ortalama 841 lira olan Bursa'da fiyatlar haziran ayında 919 liraya kadar yükseldi. En büyük ikinci artışın yaşandığı İzmir'de de aynı süreçte fiyatlar 1006 liradan 1071 TL'ye ulaştı. En düşük artış İstanbul'da. Bu ilde 3 aylık süreçte ortalama metrekare fiyatında 32 liralık artış görüldü.
KİRADA ADANA ÖNDE
Haziran ayındaki kira değerleri incelendiğinde ise, Adana yüzde 1'e yaklaşan değer artışıyla, kiraların en fazla arttığı şehir oldu. Adana'yı sırasıyla İzmir, İstanbul, Kocaeli ve Bursa takip ediyor. Ankara ise haziran ayı içerisinde kiraların azaldığı tek şehir oldu. Araştırmaya göre Adana'da nisan ayında metrekare başına kira bedeli 2.93 liraydı. En yüksek kira artışının yaşandığı bu ilde haziran kira bedeli metrekare başına 3.23 liraya kadar yükseldi. Mayıs ayında kira bedelinin arttığı Ankara'da ise haziranda küçük de olsa bir düşüş yaşandı.
Bugün
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |