E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Öğretmenler İcat Çıkarılmaya Teşvik Edildi! 

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, EBA'nın öğretmenleri ve öğrencileri yeni üretimler ve icatlar çıkarmaya teşvik eden bir proje olduğunu vurguladı.

21.10.2015 - 06:57
Öğretmenler İcat Çıkarılmaya Teşvik Edildi!

Eğitim portalı EBA'ya öğretmenlerin daha profesyonel içerikler üretebilmesi için Türkiye genelinde 13 stüdyo açıldı. Bakan Avcı "Öğretmenlerimizi icat çıkarmaya teşvik ediyoruz" dedi.

Dünyanın en büyük içerik portalı olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) öğretmenler için de ilham kaynağı oldu. Kendi imkanlarıyla EBA'ya konu anlatımı ya da soru yükleyen öğretmenler için profesyonel merkezler açılıyor. Öğretmenlerin çözünürlüğü yüksek fotoğraflar, daha kaliteli videolar hazırlayabilmesi için Türkiye genelinde şimdilik 13 stüdyo kuruldu. Öğrencilerin de çalışma yapabileceği bu merkezlerde profesyonel içerikler hazırlanacak. Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, EBA'nın öğretmenleri ve öğrencileri yeni üretimler ve icatlar çıkarmaya teşvik eden bir proje olduğunu vurgulayarak, "Biz de tam da öyle olmasını istiyoruz" dedi. 8 Eylül'de test yayına başlayan EBA'da bugün itibariyle 7 milyon 900 binden fazla kayıtlı kullanıcı bulunuyor. Eğitimin en önemli bilgi ağı olma hedefiyle başlatılan EBA'ya 56 bin 500 görsel, yaklaşık 10 bin video, bin 500 dergi, 21 bin soru ve 2 bin e-kitap yüklendi. 

BİN ÖĞRETMENE KURS 
Açılan merkezlerin yanı sıra Türkiye genelinde öğrtemnelere e-içerik ürteilmesi konusunda hizmet içi eğitimler de verilecek. 20-25 Temmuz 2015 tarihleri arasında Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından Mersin'de toplam bin öğretmen e-içerik üretme eğitimlerine tabi turuldu. 2016'da 175 bin öğretmene hizmet içi eğitim verilmesi hedefleniyor. 

İÇERİK İHRAÇ EDİLECEK 
EBA'ya daha fazla içerik yüklenmesi için 9 Kasım'da 50 milyon TL'lik ihale yapılacak. Yurtdışından da EBA'ya talep olduğunu söyleyen YEĞİTEK Genel Müdürü Dinçer Ateş, Türkiye'nin yakında e-içerik ihraç eden bir ülke haline geleceğini belirtti. 

YENİ EBA'DA NELER VAR
 Ödev atama sistemi: Öğretmen ve öğrenciler sistem üzerinden etkileşim içinde olacak. Öğretmenler öğrencilerine ödev, soru ve ders içerikleri gönderebilecek, verilen görevleri yapıp yapmadıklarını ya da ne kadar yaptıklarını görebileceklerdir. 
 Raporlama: Öğrencilerin sistem içindeki hareketlerine göre öğretmene raporlama yapılabilecek, öğrencilere geri dönüşlerde bulunulabilecek. 
 Ölçme-Değerlendirme: Kazanımlarla eşleştirilmiş 21 bin soru sisteme yüklendi. Soru ekleme çalışmaları devam ediyor. Öğretmenler sistem üzerinden soru ve sınav hazırlayabilecek. 
 Eğitsel Arama Motoru: Sınıf ve derse göre aramalar yapıp sonuçlar getiren arama bazlı bir sistem yüklendi. 
 Kişiye özel saklama alanı: Öğretmen ve öğrencilerin kişisel dosyalarını güvenli şekilde bulut ortamında saklayabileceği bir alan oluşturuldu. Bu alan sayesinde okullardaki ağdan herhangi bir güvenlik duvarına takılmadan verilere kesintisiz erişim sağlanabilecek. 
 Engelliler unutulmadı: Engelliler için en ileri içerik sunum standartları da yeni EBA tarafından desteklenecek. 

sabah

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NASA, Her Gün Yeni bir Eart Fotosu Paylaşacak!
NASA, yeni web sitesinde her gün Dünya’nın fotoğraflarını paylaşacak. ...
Hacker'ların Yeni Yeni Şok Tuzakları...Dikkat!
Hacker'ların yeni tuzakları merak uyandırmak... İnternet kullanıcılarının ...
Bomba Volkswagen kararı!
Emisyon skandalı sonrası pek çok ülke Volkswagen satışını yasaklarken ...
 
Bu Ekran Yalnız Size Görünecek!
Artık yalnız size görünen ve çevrenizdeki kimsenin göremeyeceği ekran ...
Smsung 40JU6070
Samsung 40JU6070 Smart UHD LED TV 40 inch büyüklüğünde Ultra HD bir görüntü imkanı sunmaktadır.
Mülakat sonuçları açıklandı!
Anadolu Ajansının gazeteci yetiştirmek amacıyla İstanbul'da düzenleyeceği ...
 
8 milyon yıllık fosiller görücüye çıkıyor!
Çankırı'da yapılan çalışmalarda çıkartılan, aralarında fil, gergedan, ...
Twitter'a Yeni Hissedar Geldi!
Twitter CEO'su Jack Dorsey'i ve Twitter ekibini yaptıkları gelişimlerden ...
‘Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi’
Bugüne kadar tüm kahve makinelerinde sunduğu Türk Kahvesi lezzeti Kapsüllü ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Club Brugge
Recep Tayyip Erdoğan
Beyaz Saray
ygs sonuçları
CEV Şampiyonlar Ligi
Fernandao
İthalat
İddia
iflas