Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, yıl sonu itibarıyla otomotiv pazarının yaklaşık 1 milyon 100 bin adetle kapanacağını öngördüklerini belirterek, "Önceki 10 yıl boyunca Türkiye pazarı 800 bin bandındaydı. Son iki yıl hariç, bu seviyeyi görememiştik. Bu nedenle 1 milyon 100 bin adet, mevcut koşullar göz önüne alındığında iyi bir sonuç olur." dedi.
Bozkurt, Türkiye binek ve hafif ticari araç pazarına ilişkin soruları yanıtladı.
Mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre hafif ticari araç pazarında yaşanan yüzde 20'lik artışın birkaç nedene bağlı olabileceğini ifade eden Bozkurt, bu artışta mevsimselliğin etkili olduğunu dile getirdi.
Bozkurt, sezon başlarında her zaman bir artış yaşandığını, bahar ve yaz dönemine girerken bu artışın etkili olduğunu düşündüğünü anlatarak, şöyle devam etti:
"Ayrıca son üç yılda araç bulunabilirliği de dalgalı seyretti. Bu nedenle aylar arası kıyaslama yaparken, o dönemde araçların piyasada bulunup bulunmadığını da göz önünde bulundurmak gerekir. Bir diğer önemli neden ise ticari hayatın devam etme zorunluluğu. Krediye erişimde zorluklar yaşanabiliyor, iş hacmi ve karlılık düşebiliyor. Ancak hafif ticari araçlar çok geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Bu nedenle sektörde canlılık sürüyor. Türkiye'nin dinamikleri ve mevsimsel etkiler pazardaki hareketliliği belirliyor."
2025'TE NELER BEKLENİYOR?
Türkiye otomotiv pazarına ilişkin öngörülerini de paylaşan Bozkurt, yılın ilk çeyreğinin tamamlanmasıyla yılın genel seyrinin kısmen netleşmeye başladığını söyledi.
Yıl sonu itibarıyla otomotiv pazarının yaklaşık 1 milyon 100 bin adetle kapanacağını öngördüklerini aktaran Bozkurt, "Önceki 10 yıl boyunca Türkiye pazarı 800 bin bandındaydı. Son iki yıl hariç, bu seviyeyi görememiştik. Bu nedenle 1 milyon 100 bin adet, mevcut koşullar göz önüne alındığında iyi bir sonuç olur. Toyota olarak biz de yılı yaklaşık 85 bin adetlik satışla kapatmayı hedefliyoruz." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...