E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Roj TV İddianamesi Çıktı Danimarka Boykotu Bitti 

Danimarka'da PKK'nın yayın organı konumundaki Roj TV'ye yönelik iddianame hazırlanması Ankara'da memnuniyetle karşılandı.

7.10.2010 - 14:15
Roj TV İddianamesi Çıktı Danimarka Boykotu Bitti


Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, şimdiye kadar ziyaret etmediği Danimarka'dan randevu alınması talimatını verdi. Önceki akşam Berlin'e giderken uçakta bir grup gazeteciye konuşan Bağış, "Birkaç istisna hariç AB ülkelerinin hepsini ziyaret ettim. Gitmediğim ülkelerden biri, Roj TV konusundaki tutumundan dolayı Danimarka'ydı. Ama altı yıllık soruşturmanın ardından iddianame hazırlandı." dedi.

İddianameye ilişkin bilgi aktaran Bağış, "Arkadaşlara Dani-marka'dan randevuları almaları konusunda talimat verdim." dedi. Devlet Bakanı, Kopenhag'daki gelişmeyi, "Van'daki şehit cenazesine AB büyükelçilerinin katılmasından sonra atılan en önemli adım." olarak niteledi.

Egemen Bağış, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, bu hafta Sofya'dan AB ülkelerine yaptığı PKK sitemi hatırlatılarak Avrupa'nın hangi konuda adım atmadığının sorulması üzerine şunları kaydetti: "Şu ana kadar Avrupa'da yakalanıp da bize iade edilen bir terörist var mı? PKK'nın, Avrupalı gençleri zehirleyen uyuşturucu şebekesine ciddi darbe indirilmiş bir durum yok. Tehditle, şantajla oradaki kardeşlerimizden zorla haraç toplayan örgütlenmelere karşı ciddi bir uygulama yok. Avrupa'nın bu konularda ciddi adım atma vakti geldi. İsterlerse adım atabilirler."

Bakan, AB Komisyonu'nun 9 Kasım'da yayınlanması beklenen İlerleme Raporu'na ilişkin olumlu beklentilere sahip. Son Brüksel temaslarında anayasa paketindeki her bir madde ile ilgili rapora bunların Türkiye'yi AB'ye yaklaştırdığına dair paragraflar eklendiği bilgisini edindiğini aktaran Bağış, bu ayın ortasında Avrupa Birliği Genel Sekreteri Volkan Bozkır başkanlığında bir heyetin Brüksel'e giderek raporun ilk taslağı üzerinde görüşme yapacağını kaydetti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Avrupalı yetkililerin tutuklu gazetecilere ilişkin sorular yönelttiğinin hatırlatılması üzerine ise Bağış, "Şu ana kadar görüştüğü hiçbir AB yetkilisi, şu gazeteciler niye tutuklu, sorun nedir diye sormadı." dedi.

ERDOĞAN'IN ATİNA ZİYARETİNDE CAMİ ADIMI

Sümela Manastırı'nda ayin açılımına Yunanistan'ın Fethiye Camii restorasyonuyla cevap vermeye hazırlandığına ilişkin haber aktarılarak Ruhban Okulu konusunda ne zaman adım atılacağı sorulan Bağış, "Aylardır, okulun açılması için ne gerekir sorusuna cevap arıyoruz. Çalışma tamamlanınca Bakanlar Kurulu'muza sunacağız. Şu an itibarıyla bir takvim yok." dedi. Bakan, bu gibi konularda mütekabiliyet meselesinin aranmaması gerektiğini; ancak iyi niyet adımlarının önemli olduğunu ifade etti. Atina'daki bir caminin açılışının Ruhban Okulu'nun açılışıyla eşzamanlı yapılabilmesinin önemli olduğu kaydediliyor. Yunanistan'ın cami restorasyonu konusunda samimi olması halinde ise 22 Ekim'de Başbakan Erdoğan'ın Atina'ya yapacağı ziyarette, iki başbakanın bir karar alıp adım atabileceğine dair beklentiler dile getiriliyor.

Müzakere sürecinde gelinen noktayı değerlendiren Bakan Bağış, askıya alınan ve engellenen fasıllar dışında açılabilecek üç faslı rekabet, kamu alımları ile sosyal politikalar ve istihdam olarak sıraladı. Rekabet faslıyla ilgili devlet yardımları otoritesi kanununun mecliste görüşüleceğini ifade eden Bağış, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuda destek sözü verdiğini aktardı. Bakan, "Kemal Bey son dönemde çok fikir değiştirdi. İnşallah AB konusunda fikir değiştirmez." diye ekledi. Rekabet faslının Belçika dönem başkanlığında açılabileceğini dile getiren Bakan, sosyal politikalar faslıyla ilgili AB standartlarında yeni sendika yasası konusunda başta TOBB ve Türk-İş olmak üzere hem iş hem işçi dünyasının sorun çıkardığını kaydetti. Bağış, müzakere süreciyle ilgili şu tespitte bulundu: Önemli olan fasıl açmak değil, zihin açmak. AB sürecinde Türkiye'de çok şey gerçekleştirildi. Önceki gün tüm fasılları tamamlamış olan Sofya'daydık. Kastamonu standartlarında bir kent. Litvanya'ya gitmiştik. Başbakanları, Güllüoğlu'nun açtığı ve sekiz kişi istihdam eden bir yerden dolayı bize teşekkür etti. Türkiye'nin geldiği nokta ise ortada. Kaç tane fasıl açtık ikilemine kendimi sokarsam sırtımdaki davulun tokmağını Brüksel'deki komisyon yetkililerine teslim etmiş olurum.

"LİMANA LİMAN, YOLA DEVAM"

Başmüzakereci, Kıbrıs konusunda da kendinden emin konuştu. Türkiye'nin limanlarını Rumlara açmaması nedeniyle aralıktaki zirvede AB'nin nasıl bir tavır sergileyeceğinin sorulduğu Bağış, "Her aralığa Kıbrıs konusunda bir kriz beklentisiyle giriyorduk. Bugüne kadar hiçbir kopma olmadı. Bu aralık da bundan evvelkiler gibi geçer. Aralıkta AB'den Sayın Derviş Eroğlu'nun ortaya koyduğu kararlı tutumu destekleyen bir şeyler çıkacaktır." dedi. AB üyesi ülkelerin 26 Nisan 2004 tarihli kararı uygulayıp Kuzey Kıbrıs'la doğrudan ticarete başlarlarsa Türkiye'nin de Rumlara limanları açacağını ifade eden Bakan, bu konuyu 'Limana liman, yola devam dedim.' sözleriyle özetledi. Bakan, "Tüzüğün onaylanması yeterli değil. Ticaret olmalı." diye ekledi. Kıbrıs nedeniyle geriye kalan üç faslın açılmasından sonra sürecin donacağının hatırlatıldığı Bakan, "Eğer KKTC'ye izolasyonlar kalkarsa, fasılların önündeki engeller de kalkar, biz de müzakerelere devam ederiz." dedikten sonra, tüzük konusunda Avrupa Parlamentosu'nda başlayan yeni sürece dikkat çekti: Tüzük şu an AP'nin dış ticaret komisyonunda görüşülüyor. Yakında oylanıp genel kurula inecek. AP'nin onayından sonra konsey bunu çok daha zor reddeder. Şu anda top AP'de.

Rumların 2013'te AB dönem başkanı olmalarının Türkiye'yi zora sokacağına ilişkin endişelerin aktarıldığı Bağış, "2013 ile ilgili B, C ve D planımız mevcut." dedi. Kıbrıs'ta devam eden çözüm görüşmelerine ilişkin önemli bir iddiada da bulunan Bakan, "Adada görüşmeleri yürüten KKTC lideri Eroğlu ile Rum lider Hristofyas'ın başarısız olması durumunda, Rum liderliğine geçme arzusunda olan bir dışişleri bakanı var." diyerek Rum Dışişleri Bakanı Kipriyanu'nun Türkiye'ye sorun çıkararak Rum kesiminde bir şey oluşturma peşinde olduğunu kaydetti.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okuldaki Aşağılanmaya Dayanamadı Ve..
İngiltere'de okulundaki öğrenciler tarafından sürekli rahatsız edildiği ...
AKPM'de Konuşan İlk First Lady Olacak
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, bugün uluslararası ölçekte bir ilke imza atıyor.
Karnavalda Facia..
Meksika'da bir karnavalda çekilen cep telefonu görüntüsü ihmalin nelere ...
 
ABD Pakistan'dan Özür Diledi
ABD, düzenlediği hava saldırısında Pakistan askerilerinin ölümü dolayısıyla ...
Papa'dan Yardım İstedi!
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Katolik Kilisesi lideri Papa 16. ...
Maymun Bebeği Kaçırıp Çatıdan Attı!
Malezya'da bir maymun evden kaçırdığı bebeği çatıdan atarak öldürdü.
 
Hamile Kadının Karnını Kesti!
Önce hamile kadını döverek öldürdü ardından ise... Hamile kadının karnını kesti
Kimyasal Çamur Karadeniz'i Tehdit Ediyor
Macaristan'da bir alüminyum fabrikasından yüzlerce metreküp kimyasal kızıl ...
Medvedev, Kıbrıs Rum Kesimine Gidecek
Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, beraberindeki bir heyetle birlikte ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Türkmenistan
Torku Konyaspor
hollanda
Ahmet Kaya
Necmettin Erbakan
tekne
Milwaukee Bucks
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin
Sırrı Süreyya Önder