Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Mutlu Demiray, stresin kişide birçok hastalığa neden olduğunu söyledi.
Stres artığında ve kişi sinirlendiğinde vücutta değişiklikler meydana geldiğini belirten Demiray, şöyle konuştu:
"Bunların en önemlilerinden bir tanesi de hücrelerin duvarlarındaki enerjinin artışıdır. Hücre duvarındaki elektriksel enerjinin artması hücrelere zarar vermektedir. Uzun süre stres ve yüksek dozda sinire maruz kalındığında elektriksel enerji vücudumuzda birikir. Bu biriken enerjiyi hızla vücudunuzdan uzaklaştırmak zorundasınız. Enerji vücudunuzda kaldıkça hücrelerinize ve size zarar verir."
Demiray, kişi ne kadar sağlıklı ve mutlu olursa hücrelerinin de o kadar sağlıklı olacağını aktardı.
Strese maruz kalınan zamanlarda, kişinin hayatıyla ilgili olumlu, güzel düşüncelere odaklanması, sevilen insanların akla getirilmesinin önemli olduğunu ifade eden Demiray, şöyle konuştu:
"Stres ve sinir insan vücudunda negatif etkili enerjiyi ve hücresel düzeyde transmembran enerjiyi arttırır. Zamanla hücreler zarar görmeye başlar. Kanserli hücrelerle normal hücreler arasındaki en önemli farklılıklardan biri hücre duvarlarındaki enerjinin farklılığıdır. Kanser hücreleri, normal hücrelerden 7 - 8 kat daha fazla hücre duvarı enerjisine sahiptir. Her stres durumu yaşadığınızda ve sinirlendiğinizde hücreler, kanser hücrelerine benzer özelliklere sahip oluyor. Hücrelerdeki enerjinin normale dönmesi için çıplak ayakla toprağa temas edip vücudunuzdaki enerjiyi boşaltırsanız rahatlamaya başlarsınız."
Demiray, stres ve öfkenin kanser oranlarını artırmada önemli bir etken olduğunu dile getirdi.
“DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ VERİLERİ”
Demiray, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 2030 yılında 26 milyon insana kanser teşhisi konulacağının tahmin edildiğini söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü'nün kanserdeki artış nedenlerini ağırlıklı olarak, dış faktörlere, yaşlı nüfusun artmasına, tütün kullanımına ve artan obezite sorununa bağlandığını dile getiren Demiray, şunları kaydetti:
"Bu amaçla erken teşhise ve kanseri önlemeye yönelik daha fazla finansal kaynak ayrılması gerekiyor. Türkiye'de de kanser oranları yüksek şekilde seyrediyor. Ülkemizde her yıl 200 - 250 bin yeni kanser vakası çıkmakta. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre ise her 4 aileden biri kanser ile tanışacak."
aa
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...