Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, öğrencilere, yardım çalışmalarında gönüllü olmaları yönünde çağrıda bulunarak, "Gönüllü olarak görev almayan arkadaşlarımıza başvuruda bulunmalarını tavsiye ediyorum. Sadece gönüllü olarak karşıdaki insana yardımda bulunmuş olmuyorsunuz. Aynı zamanda kendiniz de farklı bir coğrafyada, farklı insanlarla karşılaşarak kendi ufkunuzu, kendi birikiminizi de artırmış oluyorsunuz." diye konuştu.
Tutkun, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde gerçekleşen "Geleceğe Bir İyilik Mirasımız Olsun" başlıklı panelde öğrencilerle bir araya geldi.
Sivil toplum çalışmalarının, istihdam alanı olarak tercih edilmeyen, kariyer planlaması içinde yer almayan bir alan olduğuna dikkati çeken Mustafa Tutkun, dolayısıyla bu alanda uzmanlaşmış kişiler bulmakta zorlandıklarını dile getirdi.
TDV'nin kendisini yeniden yapılandırarak dünya ölçeğinde bir kurum olabilmek ve profesyonel bir yönetim anlayışıyla dünyanın her köşesine ulaşabilmek adına bir çalışma başlattığını belirten Tutkun, vakfın şu anda çalışan personelinin yüzde 95 oranında yenilendiğini bildirdi.
TDV'nin hazırladığı stratejik plana göre "iyiliğin ne olduğu" noktasında bir çalışma yaptıklarını anlatan Genel Müdür Tutkun, bu çalışma neticesinde eğitim faaliyetlerinin en önemli alan olduğunu gördüklerine değindi.
Tutkun, İslam dünyasında yapılacak her türlü yardım faaliyetlerinin anlamlı olduğunu ama insan yetiştirmeye yönelik faaliyetlerin, "geleceğin inşası" noktasında çok daha önemli olduğunu vurguladı.
TDV'nin eğitim faaliyetleri kapsamında dünyanın 110 ülkesinden gelen 2 bin 500 öğrenciyi desteklediklerini kaydeden Mustafa Tutkun, bu kapsamda Türkiye'nin farklı noktalarında "özel eğitim koordinatörlükleri" oluşturduklarını söyledi.
TDV'nin çalışmalarını yapabilmesi için "iyi yetişmiş insan kaynağına ihtiyacı olduğunu" dile getiren Tutkun, yoğun faaliyet yürüttükleri dönemlerde ihtiyaç duydukları bu kaynağın gönüllüler aracılığıyla sağlanmaya çalışıldığını belirtti.
Genel Müdür Tutkun, TDV'ye 6 bin civarında gönüllü adayının müracaat ettiğini kaydederek, özellikle yurt dışı faaliyetlerinde dil bilen, sahada rahat hareket edebilecek insan kaynağına ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.
Öğrencilere gönüllü olmaları yönünde çağrıda bulunan Mustafa Tutkun, "Gönüllü olarak görev almayan arkadaşlarımıza başvuruda bulunmalarını tavsiye ediyorum. Sadece gönüllü olarak karşıdaki insana yardımda bulunmuş olmuyorsunuz. Aynı zamanda kendiniz de farklı bir coğrafyada, farklı insanlarla karşılaşarak kendi ufkunuzu, kendi birikiminizi de artırmış oluyorsunuz." dedi.
Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Havva Sula ise "dünyada zulüm olduğu için Yeryüzü Doktorları'nın, TDV'nin bulunduğunu" belirterek, zulmün olmadığı yerde adaletin var olduğunu söyledi.
"Dünyada afetler haricindeki yardım çalışmalarının nedeni aslında adaletin bozulması, haksızlıklardır." diyen Sula, Filistin'in, Afrika'nın pek çok yardım kuruluşunun çalıştığı yerler olduğunu bildirdi.
Yardım çalışmaları kapsamında bulunduğu yerlerde çekilen fotoğraflar eşliğinde sunum yapan Havva Sula, "İyilik nedir?" sorusuna cevaplar verdi.
"İyilik, bir görev değil, bir seçimdir." diyen Sula, iyiliğin niyet etmek, duyarlı olmak, fark etmek olduğunu dile getirdi.
Havva Sula, iyiliğin "nasip işi" olduğunu da ifade ederek, ayrıca iyiliğin çözüm üretmek, eksiklikleri tamamlamak, farklılıklara saygı göstermek, yargılardan kurtulmak, karşıdakine değer vermek, insanlara ihtiyacı olan şeyi vermek, hatırlamak, empati kurmak, bazen vazgeçmek, paylaşmak, güven kazanmak ve şükretmek olduğunu da anlattı.
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...