E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Türkvizyon Şarkı Yarışması Sonuçlandı... AZERBAYCAN BURADA DA BİRİNCİ!

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkvizyon Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan adına yarışan Farid Hasanov finalde 210 puan alarak birinci oldu.

22.12.2013 - 08:04
Türkvizyon Şarkı Yarışması Sonuçlandı...

Anadolu Üniversitesi BESYO Spor Salonu'nda dans gösterisiyle başlayan "Türkvizyon Şarkı Yarışması" finaline Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) Başkanı Düsen Kaseinov, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile diğer ilgililer katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, finalde yaptığı konuşmada, "Türkvizyon Türk Dünyası Şarkı Yarışması hepimiz için bir yarışma olmanın ötesinde anlamlar taşıyor" dedi.

Avcı, "Türkvizyon, dostluğumuzun, kardeşliğimizin, muhabbetimizin adıdır. Türkvizyon, dilde, fikirde, iş'te birliğin gönül ve müzik diliyle ifadesidir. Türkvizyon, gönüller arasındaki köprü. Türk dünyasının sesi, sözü, müziğidir" ifadelerini kullandı.

Finalde, Altay Cumhuriyeti'nden Artyr Marlujokov "Altayım menin", Azerbaycan'dan Farid Hasanov "Yaşa", Belarus'dan Gunesh Abbasova "Son Hatıralar", Bosna-Hersek'ten Emir & Frozen Camels "Ters Bosanka", Kazakistan'dan Rin'Go "Birlikpen Alğa", Kırgızistan'dan Çoro Grubu "Kaygırba", Kosova'dan Ergin Karahasan "Şu Prizen", Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Grup Gommalar "Havalanıyor", Özbekistan'dan Nilüfer Usmanova "Unutgin", Tataristan'dan Aline Şeripcanova "Üpkelemim", Türkiye'den Manevra Grubu "Sen, Ben ve Biz" ve Ukrayna'dan Fazile İbraimova "Elmalım" isimli şarkılarını seslendirdi.

Daha sonra 24 jürinin değerlendirmeleri alındığı sırada sanatçı Burcu Güneş, bir şarkı söyledi.

Değerlendirme sonunda, Azerbaycan adına yarışan Farid Hasanov 210 puanla birinci, Belarus'tan Gunesh Abbasova 205 puanla ikinci ve Ukrayna'dan Fazile İbraimova 200 puanla üçüncü oldu. Finalde Türkiye adına yarışan Manevra Grubu 187 puanla beşinci oldu.

Hasanov'a, ödülü olan "Altın Anka Kuşu"nu, Milli Eğitim Bakanı Avcı verdi. İkinci olan Abbasova'ya "Gümüş Anka Kuşu" ödülünü Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, üçüncü olan İbraimova da "Bronz Anka Kuşu" ödülünü Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar verdi.

aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prof. İnam Turktime’a Konuştu: Türklüğü Benimsemeyenlerin Burada İşi Olmamalı!
Türkiye’nin önde gelen felsefecilerinden ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. ...
PROF. DÜZGÜN TURKTIME’A KONUŞTU: DİNİN RUHU KABUĞUNA KURBAN EDİLİYOR!
Balyozdu, Anayasa değişikliğiydi derken gündemimiz kısır tartışmalara ...
Ahmet Kaya'nın ödülünü eşi alacak
2013 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne müzik dalında layık ...
 
Avatar Yeniden Geliyor!
James Cameron'un yönetmenliğini üstlendiği Dünyayı bir anda etkisi altına ...
Oscar ödüllü Joan Fontaine öldü!
Oscar ödüllü ünlü İngiliz oyuncu Joan Fontaine, 96 yaşında hayata veda etti.
‘Arabistanlı Lawrence’ hayatını kaybetti
Arabistanlı Lawrance filmiyle üne kavuşan aktör Peter O'Toole, hayatını ...
 
Zafer Önen son yolculuğuna uğurlandı
Tiyatro ve seslendirme sanatçısı Zafer Önen, son yolculuğuna uğurlandı.
Türk sineması Çin'e açılıyor
Yılda sadece 35 yabancı filmin gösterilmesine izin veren Çin ile 2 Türk ...
Usta Tiyatrocu Zafer Önen hayatını kaybetti
Usta tiyatrocu ve seslendirme sanatçısı Zafer Önen, 92 yaşında hayatını kaybetti.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
döviz
japonya
NBA
yunanistan
Tayyip Erdoğan
Kocan Kadar Konuş
konuk oyuncu
zonguldak maden