Oynadığı "baba" rolleriyle sevilen usta oyuncu Gazanfer Özcan'ın vefatının ardından 13 yıl geçti.
"Kuruntu Ailesi"nin Hüsnü Kuruntu'su, "Avrupa Yakası"nın Tahsin Bey'i, doğal komikliği ile unutulmaz sanatçı, Semiha Hanım ile Celalettin Bey'in beş çocuğundan üçüncüsü olarak 27 Ocak 1931'de İstanbul Cihangir'de dünyaya geldi.
Cihangir Firuzağa İlkokulu'nun ardından Beyoğlu Ortaokulu'na devam eden sanatçı, Vefa Lisesi'nde okurken oynadığı, "Hisse-i Şayia" adlı oyundaki "Bican Efendi" rolü sayesinde tiyatroyla tanıştı.
Özcan, daha sonra Şehir Tiyatrolarının çocuk bölümüne girdi. Sanatçı, Komedi Tiyatrosu'nda 1955 tarihli "Mahallenin Romanı" oyununda, rahatsızlanan Reşit Gürzap'ın yerine sahneye çıktı, başarılı olunca kadroya girdi.
GÖNÜL ÜLKÜ-GAZANFER ÖZCAN TİYATROSU'NU KURDU
Gazanfer Özcan, 1950 ve 1960'lı yıllarda çok sayıda sinema filminde de rol aldı. Ayıca 1962 yılına kadar hem çocuk hem de yetişkin oyunlarında tiyatro izleyicisiyle buluştu.
Gönül Ülkü Özcan ile 1962'de evlenen usta oyuncu, eşiyle Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nu hayata geçirdi. Türkiye'de sit com türünün öncülerinden biri sayılan "Kuruntu Ailesi"nde, unutulmayan "Hüsnü Kuruntu" karakterini canlandırdı.
TRT'de 7,14 ve 21 Temmuz 1985'te izleyiciyle buluşan "Hüsnü Kuruntu" adlı tiyatro oyunu izleyicinin beğenisini kazanınca, yönetmenliğini Uğur Erkır'ın yaptığı dizi, 10 Ekim 1985'te yayın hayatına başladı.
Beş yılda 121 bölüm yayınlanan dizinin ardından, 155 bölüm devam eden "Hüsnü Bey Amca" ve 47 bölüm süren "Bizim Kuruntu Ailesi" dizisi de izleyicilerin beğenisine kazandı.
Usta sanatçı, kendisinin nasıl biri olduğuna yönelik bir soruya, "Kuruntu Ailesi'ndeki Hüsnü, benim ta kendim. Babamla benim karışımım, Hüsnü Kuruntu. Oradan varın, yola çıkın, nasıl bir insan olduğumu, ölçüp anlarsınız. Ben özel hayatımda, bir Hüsnü Kuruntu'yum." sözleriyle yanıt vermişti.
1998'DE DEVLET SANATÇISI OLDU
Özcan, 1970'li yıllardaki "Taş Devri" çizgi film dizisinde "Fred Çakmaktaş" başta olmak üzere, pek çok sinema filmi ve televizyon dizisi ve reklam filmlerinde seslendirme çalışmaları da yaptı.
1978 "Avni Dilligil Tiyatro Ödülü" ile 1981 "İsmail Dümbüllü Ödülü"ne değer görülen Gazanfer Özcan, "Yeter Artık", "Sülüman Bacanak", "Aşk Mektubu", "Nereden Nereye", "Öp Babanın Elini", "Yağmurdan Kaçarken", "Oh Olsun"un da arasında bulunduğu çok sayıda tiyatro oyununda sahne aldı.
İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...