Cemal Süreya Kültür ve Sanat Derneği‘nin çıkardığı Üvercinka dergisinin Kasım 2020 tarihli 73. sayısı raflardaki yerini aldı. Bu sayının kapak yazısında, Seyyit Nezir’in “Gelenek Yenilik Sarkacında Hilmi Yavuz Kimi Aldattı?” başlıklı eleştirisi verildi.
Cumhuriyet Kitap Eki’ndeki yarılma ve ayrılmadan sonra, Türk Şiiri kavramının yeniden gündeme gelmesi üzerine, Üvercinka’nın ana konusunu Seyyit Nezir’in 2016’da Özdemir İnce’yle söyleşisi oluşturdu.
“Tekrarın Tekrarı: Seyyit Nezir Sordu, Özdemir İnce Yanıtladı / Doğrusu Türk Şiiri” başlığıyla sunulan dosyada, Özdemir İnce’nin “Nafile Soru” yazısının yanı sıra, soruşturma sorusuna verilen şu yanıtlar yer aldı: Veysel Çolak, “Türkçe Şiir Antolojisi Ayrımcıdır”; Ahmet Yıldız, “Aragon’u da Neruda’yı da Alsaydı Keşke”; Volkan Hacıoğlu, “Güldesteden Antolojiye”; Mecit Ünal, “Rezervasyon Kokusu”; Ekrem Kahraman, “İnternet Hemen Düzeltiyor”.
KASIM SAYISINDA KİMLER VAR?
Derginin Kasım sayısına Aydan Ay, “Mavi’nin Dönüşü”; Rasim Savak, “Sahneden Yansıyanlar”; Işıl Madak Kaya, “Şemsiye” öyküleriyle katkı verirken şiirleriyle Abdullah Nefes, Emrah Sönmezışık, Halit Özboyacı, Mehmet Tektemur, Melahat Babalık, Nihat Kemal Ateş, Nisa Leyla, Ozan Telli, Ramazan Teknikel, Sevda Topaloğlu, Süleyman Yağız, Şenol Gürel, Şükrü Çiftçi, Veli Erdem, Yıldız Tümerdem, Yusuf Ferhat, Ahmet Üresin, Gönül Tokayeva ve Barış Erdoğan ile Necdet Arslan yer alıyorlar.
Halûk Cengiz’in, “Şair Olsalardı Şair Kalsalardı”; Senem Yangöz’ün “Glück: Ödünsüz Yalnızlık” yazıları ile Recep Nas’ın “Louise Glück’ten Şiirler” çalışmasını “Zeynep Meriç Sordu: Upas Ne Yayımlıyor? Zafer Yalçınpınar Söyledi: Sıkı Şiir…” söyleşisi izliyor.
Yaşar Özmen, “Postmodernin Köşeleri”; Seyyit Nezir, Postmodernizmin Külleri; Fethi Demir, “Orhan Pamuk’un Tahayyülü: Küresel ve Sihirli Sanat”; Senem Yangöz, “Büyülü Gerçekçiliğe Yolculuk”; Ahmet İlhan, “Cogito, Cogitatum: Ben ve Bilinç”; Olcay Bağır, “O Zamanlar Amerika” yazıları ile günümüz sanatı ve sanat düşüncesini irdeliyorlar.
Cezmi Güntay, “Karatren: Kütüphane Şehri Projesi Konya’da” haberiyle; Tuğrul Çutsay, “Türk Resminde 1940 Kuşağı” çalışmasını tamamlayan bölümle; Demet Kurt Güngör, “Kaletepe: Gün Işığım Sana!” yazılarıyla dergide yer alıyorlar.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...