Egzersiz, kilo vermenin temel bileşenidir. 'Alınan ve harcanan kaloriler' yaklaşımı, sürekli olarak yediklerimizi yakmaya devam etmemiz gerektiğini ve ne kadar çok yakıp terlersek, o kadar fazla kilo vereceğimizi söyler.
Bununla birlikte, bu konudaki bilim her zamankinden daha net ve artık kendimizi yiyeceklerle şımartmaya devam ettiğimizde ertesi gün koşu bandında mucizevi bir şekilde bu kalorilerden kurtulabileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
Gerçek şu ki, tek başına egzersiz kilo vermek için neredeyse işe yaramaz. Önde gelen birkaç obezite uzmanı, beslenme uzmanı ve bilim adamının yaptığı araştırmalar, enerjimizin yüzde 100'ünü yiyeceklerden alırken, fiziksel egzersiz yoluyla yalnızca yüzde 10 ila 30'unu gerçekçi bir şekilde yakabileceğimizi söylüyor.
Ek olarak, çalışmalar, egzersizin gerçekten günlük yakılan kalorilerin sadece küçük bir kısmını oluşturduğu gerçeğini desteklemektedir. Gerçekte, vücudumuzda enerji harcamasının çok daha fazla bileşeni vardır ve çoğu insan kalorileri hesaba katmaz Vücudumuz çalışırken, temizlik yaparken veya okurken bile kalori kullanır; nefes alma, kan akışı, vücut ısısının düzenlenmesi, sindirim - tüm bu süreçler enerji harcar.
Bu nedenle, yoğun egzersizlerin toplam enerji harcamamızın sadece küçük bir bölümünü oluşturduğunu anlamalıyız. Ne anlama geliyor? Bu, daha fazla antrenmanın artan kilo kaybına eşit olmadığı ve spor salonunda geçirilen saatler ne yazık ki daha iyi sonuçlar vermeyebileceği anlamına gelir.
METABOLİZMA HIZI ÇOK ÖNEMLİ
Bununla birlikte kasların güçlü kalması metabolizma hızınız için çok önemlidir. Vücudunuzdaki kasların erimesi harcadığınız enerji miktarını düşürür. Ayrıca fiziksel aktivite zihin ve beden için iyidir, iyi kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur ve ayrıca sağlıklı bir kilonun korunmasına yardımcı olur.
Egzersizin kilo kaybında ki rolü kalori yakımını arttırmasından ziyade metabolizma hızını arttırmasıdır. Spor yaparak bazal metabolizma hızı arttıracağından aldığınız enerjinin büyük bir kısmını harcamış olacaksınız.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...