Çelik, “Zorlama yorumlarla maalesef böyle bir özgürlük engellenmesi, hak engellenmesi söz konusuydu. Anayasa değişikliği TBMM'de 411 milletvekili desteği ile geçmiştir. Milli irade artık bu sunni tartışmayı, gereksiz tartışmayı bitirme yönünde tercihini kullanmıştır'' dedi.
AKP'nin yarın düzenleyeceği ‘12 Bölge Yerel Yönetimler Şurası' toplantısına katılmak üzere bugün saat 11.15'te THY uçağı ile Van'a gelen Milli Eğitim Bakanı Çelik, VİP salonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gerekli incelemeyi yaptıktan sonra Anayasa'nın ruhuna ve Türkiye Cumhuriyeti'nin etiklerine aykırı durum görmeyerek yasalı onayladığını söyledi. Bakan Çelik, “Hayırlı olsun' dileklerinde bulunarak, ümit ediyorum ki bu problem ortadan kalkar. Tabii ana muhalefet partisi başından beri meseleyi anayasa mahkemesine götüreceğini söylemiştir. Bu da CHP'nin millet iradesine ne kadar önem vermediğinin göstergesidir. Her meseleyi ‘pat küt' 367 de olduğu gibi mahkemelere taşımanın aslında demokratik geleneklerle de çok bağdaşır bi tarafı yoktur. Bu bir CHP klasiğidir'' dedi.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Anayasa Mahkemesi'nin de bu konuda gerekli kararını vereceğini, Türkiye’nin artık enerjisini kaybolmasına yol açan meselelerden kurtulacağını anlattı. Bakan Çelik, türban veya üniversitelerdeki kılık kıyafet yasağının aslında başından beri olmayan bir yasa olduğunu öne sürerken, artık hiç bir endişeye artık gerek olmadığını belirterek şöyle konuştu:
“Türkiye Cumhuriyeti, laik bir devlettir. Başörtülülerin başı açıklar üzerinde baskı oluşturacağı şeklinde zaman zaman çok yorumlar görüyorum. Buna Gülüyorum. Ben 20 yıl üniversitede ders verdim. Benim baş örtülü öğrencilerim ve başı kapalı öğrencilerim, kardeş kardeş kol kola girerek yemekhaneye gidiyor, derse giriyorlardı. Ben böyle bir problemle karşılaşmadım. Aslında ‘Gerginlik var, baskı vardır' diyen insanların bunlar sanırım kafasındadır. Hayali bir gerginlik senaryosu oluşturuyorlar. Ben böyle bir gerginlik olacağı kanaatinde değilim. ‘İlk ve orta öğretimde de bu olur mu?' şeklinde zaman zaman soru yöneltiyorlar. Ben Milli Eğitim Bakanıyım ve bunları uygulamakla görevli olan uygulama yetiklisi olan biriyim. Hayır böyle bir endişeye gerek yoktur. Zaten değişiklikte yüksek öğretimde şeklinde çok açık bir ifade kullanılmıştır. Meseleyi sağa sola çekmenin hiçbirimize bir faydası yoktur.''