Ağızda kanser bunun şeklinde nedenlerle oluşan kocaman kemik kayıplarında, gelişme faktörünün yanı paradigma hususi bir serum ve kemik tozunun kullanıldığı tedavi yöntemiyle doğala yakın yeni kemik dokusu elde edildi
ABD’de düzenlenen Kemik Sempozyumunda açıklanan 5 yıllık tetkik neticesine nazaran yeni yöntemle yüzde 95 başarı sağlandı.
Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Ali Arif Özzeybek, kamu içerisinde ’yapay diş’ şekilde adlandırılan implant tedavisinde karşılaşılan en kocaman sorunun, kaybolan kemik yapısının yerine doğala yakın ve arzulanan büyüklükte yeni kemik oluşturulması olduğunu söyledi.
Bugüne kadar kullanılan yaygın tedavide, bireyin kendinden tahsil edilen ve ’otojen kemik’ denilen dokusunun tekrar hastaya verilmesiyle yeni kemik yapısı oluşturulmaya çalışıldığını söz eden Özzeybek, bu cerrahi yöntemlerle yapıldığı için birtakım riskleri de yanında getirdiğini, son senelerde diğer insanlardan elde edilen yapay kemik tozlarının kullanılmaya başlandığını belirtti.
Bütün bu gelişmelere karşın bilhassa kocaman kemik kayıplarında yeterli büyüklük ve kalitede yeni kemik elde edilemediğini bildiren Özzeybek, yeni geliştirilen ’Kemik Morfolojik Protein’ ile bundan böyle fazla fazla daha iyi sonuçlar alınabildiğini belirtti.
ABD’nin Orlando kentinde düzenlenen kemik sempozyumunda bu yöntemle ilgili 5 yıllık tetkik sonuçlarının açıklandığını anlatım eden Özzeybek, ’Bu yöntemle yüzde 95’lik bir başarı sağlanmış. Özellikle kanser bunun şeklinde hastalıklar nedeni ile ağızdaki kocaman kemik kayıplarında ve kendisinden kemik elde edilemeyen hastalarda bu metod fazla fazla etkili. Kanserden ötürü çenesinin hemen hemen yarısını kaybeden bir hastada doğala yakın kemik yapısı oluşturulabilmiş’ dedi.
Yeni yöntemde, gelişme faktörünün yanı sıra geliştirilen hususi bir serumla kemik tozu kullanıldığını, lüzumlu görüldüğünde buna hastadan tahsil edilen kök hücrenin de ilave edildiğini bildiren Özzeybek, 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle de noksan olan kemik dokusunun kalıbının çıkarıldığını ve ağızdaki yitik bulunan alana bunun yerleştirildiğini söyledi.
Dr. Özzeybek, sempozyumda, ağızdaki kemik kayıplarının diş eti üstüne menfi etkilerinin de gündeme geldiğini belirterek, ’Bir milimetrelik kemik kaybı 2 milimetrelik diş eti kaybına sebep oluyor. Bu da zaman geçtikçe diş kaybına sebep oluyor’ biçiminde konuştu.
teknoter
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...