Özellikle muhalefetin sürekli düştüğü bir hatayı çözümlenin gerektiğine vurgu yapan Fırat, "Muhalefet, sorunları sistemden koparıp kişiye indirgeyip ve o kişi üzerinden bir muhalefet geliştirmektedir. Bu duruma Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilişkin olarak her gün tanıklık ediyoruz. Bu açıdan Erdoğan’a bağımlı bir muhalefet olmaktan çıkmak gerekmektedir." ifadelerine yer verdi.
Politikyol genel yayın yönetmeni Ali Haydar Fırat'ın "Muhalefet için iletişim stratejisi – 2" başlıklı yazısından öne çıkan satırlar:
Öncelikle, iktidar arzusu, istenci olan bir muhalefetin, iktidar eksenli ve daha çok çözümü konuşan bir tarzın olması zorunludur. Salt muhalefet etmek değil, yapılan muhalefetin iktidar olma nosyonu taşıdığı için mutlak suretle çözüme odaklı bir tarz izlemesi hayatidir.
Bu çerçevede özellikle muhalefetin sürekli düştüğü bir hatayı çözümlemek gerekmektedir. Muhalefet, sorunları sistemden koparıp kişiye indirgeyip ve o kişi üzerinden bir muhalefet geliştirmektedir. Bu duruma Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilişkin olarak her gün tanıklık ediyoruz. Bu açıdan Erdoğan’a bağımlı bir muhalefet olmaktan çıkmak gerekmektedir.
MUHALEFET GERİDE DEĞİL ÖNDE OLMALI
Bunun birçok nedeni var. Şöyle ki, bütün olay, durum ve süreçlerin sonucunda önce herkes Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bakıyor ve ona göre karşı bir pozisyon üretiliyor. Oysa bu durum Erdoğan’ı yıpratmadığı gibi onu daha da belirleyici bir aktör olma konumuna taşımaktadır. Bu açıdan, muhalefet ön almayı başaramamakta ve öncü rolünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bırakmaktadır.
Oysa gelişen olay/durum/krizler konusunda Erdoğan beklenmeden de bir tavır örgütlenmediler ve Erdoğan’ın o pozisyona cevap vermesi ya da belirlenen paradigma içinde kalması sağlanabilir.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...