Alman Hörzu Dergisi’nin sinema ve televizyon alanında her yıl verdiği “Altın Kamera” ödüllerinin 45’incisi sahiplerini buldu. Axel Springer Yayınevi’nin Berlin’deki merkezinde düzenlenen törende Alman aktris Santa Berger “En İyi Kadın Oyuncu”, Matthias Schwegpöfer ise “En iyi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı. Törene sanat, politika, spor ve ekonomi dünyasından 300’ün üzerinde seçkin konuk katıldı. Törende “En İyi Uluslararası Kadın Oyuncu” ödülüne Alman aktris , “En İyi Uluslararası Erkek Oyuncu” ödülüne ise Richard Gere layık görüldü. Michael Douglas da katıldı
Sinema dünyasına yaptığı katkıdan dolayı Amerikalı aktör Danny DeVito’ya “Yaşam Boyu Onur” ödülü verildi. Danny DeVito’nun ödül konuşmasını ise Hollywood’un ünlü yıldızı Michael Douglas yaptı. Müzik dalında Alman kökenli Amerikalı kemancı David Garrett ve Alman Müzik Grubu “Die Fanttatischen Vier” de ödül aldı.
Ailemiz Atatürk’ten çok şey öğrendi
DEVLET Tiyatrosu ve Operası’nın kurucusu Alman Carl Ebert’in oğlu Peter Ebert, “Babam, Atatürk’ün yaptığı her şeye olan bağlılığından çok etkilenmişti. Bütün ailemiz Atatürk’ten çok şey öğrendi” dedi.
Peter Ebert, Londra’da düzenlenen “Atatürk: 21. Yüzyıl Lideri” konulu konferansa dinleyici olarak katıldı. Konferansın sonunda sahneye davet edilen Ebert, kısa bir konuşma yaparak, “Atatürk’ün babamı Ankara’ya daveti, tüm ailemize hayat vermiştir” diye konuştu.
Hitler Almanyasını terk eden Carl Ebert, Atatürk’ün isteği üzerine 1936 yılında Türkiye’ye geldi ve Türk devlet tiyatrosu ile konservatuvarının kuruluşunda bulundu.
Boğaziçi Köprüsü dünya harikası
LONDRA’DA bulunan tarihi “Tower Bridge”de gerçekleştirilen “Dünyanın En Harika Köprüleri” adlı sergide Boğaziçi Köprüsü de yer alıyor. Sahip oldukları çeşitli özellikleriyle öne çıkan 22 köprünün seçildiği sergiyi her gün yüzlerce ziyaretçi gezerken, sergi Türkiye’nin tanıtımına da büyük katkı sağlıyor.
Boğaziçi Köprüsünün fotoğrafıyla birlikte tanıtıldığı panoda, köprünün fiziki özellikleri anlatılırken, “Doğu’ya giriş yeri... Avrupa ve Asya arasındaki ilk sabit bağlantı” ifadeleri kullanılıyor.
Fransa ve Çin köprüleriyle sergide en fazla yer alan ülkeler arasında bulunuyor. Fransa’dan “Pont du Gard”, “Pont Saint Benezet” ve “Viaduc du Millau”, Çin’den ise “Anji”, “Zig Zag” ve “Lupu” köprüleri sergide tanıtılıyor. “Kapellbrücke” ve “Salginatobel Brücke” (İsviçre), “Ponte Vecchio” (İtalya), “Mostar Köprüsü (Stari Most)” (Bosna Hersek), “Allahverdi Han” (İran), “Tower Bridge” ve “Iron Bridge” (İngiltere), “Göltzschtal Brücke” (Almanya), “Brooklyn Bridge” ve “Golden Gate Bridge” (ABD), “Forth Rail Bridge” (İskoçya), “Sydney Harbour Bridge” (Avustralya), “Bridge of the Americas” (Panama), “Bloukrans Bridge” (Güney Afrika) ve “Akashi Kaikyo” (Japonya) sergide bulunan diğer köprüler oldu.
GÜNÜN AJANDASI
KONSER
Albüm tanıtımı
Geçtiğimiz yıl Ada Müzik etiketiyle çıkan ‘Uyan’ albümünün duru sesi Jehan Barbur, şubat ayı boyunca vereceği albüm konserleriyle dinleyicisiyle buluşmaya devam ediyor. Bu akşam Nardis Jazz Club’ta albüm konseri verecek olan Jehan Barbur, 11 Şubat Perşembe günü Beyoğlu - Mask’ta albüm konserlerine devam edecek. Sanatçı, 28 Şubat Pazar günü Jehan Barbur Quartet ile ‘Morning Jazz Sessions’ isimli projesini Tamirane İstanbul’da dinleyicisiyle buluşturacak. Jehan Barbur, albüm şarkılarını seslendireceği konserlerinde, sahneyi; gitarda Berkant Çelen, basta Ozan Musluoğlu, piyanoda Adem Gülşen ve davulda Emre Günaydın ile paylaşacak.
ANMA
Usta belgeselciye saygı
BELGESEL sinemamızın duayen sanatçılarından Suha Arın’ı altıncı ölüm yıldönümünde Ustalara Saygı etkinliğinde anılıyor. Suha Arın; “Safranbolu’da Zaman”, “Urartu’nun İki Mevsimi”, “Dünya Durdukça-Mimar Sinan”, “Tahtacı Fatma”, “Kapalıçarşı’da Kırk Bin Adım”, “Dolmabahçe ve Atatürk”, “Kula’da Üç Gün”, “Camın Teri”, “Fırat Göl Olurken” ve “Eski Evler Eski Ustalar”ın da aralarında bulunduğu eserleriyle ülkemizin yurtdışında tanıtımına önemli katkılarda bulunmuş bir sanatçı. 1 Şubat 2004 tarihinde aramızda ayrılan Suha Arın için Faruk Şüyün tarafından hazırlanan gecede, usta, bütün hayatında olduğu gibi bilim ve sanatı buluşturan bir içerikle anılacak. Buakşam saat 20.00’den itibaren Akatlar Kültür Merkezi’nde (Melih Cevdet Anday Sahnesi) izlenebilir.
KİTAP
İstanbul’un sınırları
2010 Kültür Başkenti Görsel Sanatları Bölümü tarafından “İstanbul’da Yaşıyor ve Çalışıyor” projesi kapsamında davet edilen İspanyol fotoğraf sanatçısı Pablo Martinez Muñiz’in “Girilmez/Entrance Forbidden” adlı kitabı bu akşam Cervantes Enstitüsü’nda gerçekleştirilecek bir etkinlikle tanıtılıyor. Kitap, sanatçı Pablo Martinez Muñiz’in, Haziran ve Temmuz 2009 aylarında katılmış olduğu ve sanatçı Antoni Muntadas tarafından verilen “Istanbul In Between” adlı çalışma atölyesinde yapmış olduğu çalışmalardan hazırlanmış. Sanatçı saat 19.30’daki toplantıda kitabını anlatacak.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...