Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Ekim ayı içerisinde, gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri yapılan denetimlerde mevzuata uygun davranmayan 3 gıda işletmesine 2 milyon 342 bin 432 TL’lik yasal işlem uygulandı. Yapılan denetimlerde il genelinde gıda üretim yerlerine 958 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise bin 178 adet olmak üzere toplam 2 bin 136 adet denetim gerçekleştirildi.
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce Ekim ayı içerisinde, gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine yoğun şekilde devam edilmiştir. İlimizde toplam, 2 bin 181 adet gıda üretim yeri, 13 bin 515 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunmakta olup, Ekim ayında gıda üretim yerlerine 958 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise bin 178 adet olmak üzere toplam; 2 bin 136 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Denetim İzleme Programı, şikayet, Yıllık Denetim Programı, zehirlenme gibi durumlara istinaden il genelinde toplam 39 adet numune alınmış, yapılan denetim ve alınan numuneler sonucu mevzuata uygun olmayan 33 adet gıda işletmesine 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği 2 milyon 342 bin 432 TL’lik yasal işlem uygulanmıştır. ALO Gıda 174 hattına, Ekim ayı içerisinde, gıda satış yeri ile ilgili 64 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 15 adet, üretim yerleri ilgili 4 adet olmak üzere toplam 83 adet şikayet gelmiştir. Şikayetlerle ilgili olarak 71 adet işletmeye ait denetim sonlandırılmıştır. Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’ne (GGBS) kaydedilmektedir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 118 kişilik Gıda Kontrolör ekibimiz tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.
''8 MİLYON GIDA MADDESİ İHRAÇ EDİLDİ''
Konu ile ilgili yapılan açıklamanın devamında “İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce Ekim ayı içerisinde bin 309 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 6 milyon 657 bin 522,43 kilogram kuru incir, 154 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 1 milyon 900 bin 786,13 kilogram muhtelif gıda maddesi ihracatı olmak üzere toplam bin 463 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 8 milyon 558 bin 308,56 kilogram gıda maddesi ihracatı gerçekleştirilmiştir” ifadelerine yer verildi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...