Sözcü yazarı Rahmi Turan bugünkü köşesinde "Kanal İstanbul için referandum yapmalı" başlıklı yazısını kaleme aldı.
İŞTE TURAN'IN YAZISI
İktidarın “İnadına yapacağım” dediği Kanal İstanbul’un, İstanbul’a da, İstanbullulara da hiçbir faydası yok.
Bu projenin getireceği korkunç zararları ise bilmeyen kalmadı!
Doğaya, bilime, ekonomiye ters olan Kanal İstanbul’un tamamen bir “Rant projesi” olduğunu söyleyenler haksız değil.
Yıllardır bunun tartışması yapılıyor, bilim adamları zararlarını anlatıyor, muhalefet “Bu ülkeye yapılan büyük kötülüktür” diyor.
İktidar bunu bir gün olsun İstanbul halkına sordu mu? Kanalın yapımı için vatandaşların onayını aldı mı? Hayır!
Şimdi, Kanal İstanbul güzergâhındaki Sazlıdere Barajı çevresinde 24 bin konut inşasına başlandı.
Sazlıdere Barajı, İstanbul’un Avrupa yakasının en önemli su kaynaklarından biri...
İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi) mevzuata aykırı olan bu zararlı yapılaşmayı önlemek için tebligat yollayıp inşaatların durdurulmasını, aksi halde yıkım kararı alınacağını bildirdi.
Vay, sen misin bunu yapan?
Aynı gün İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa ve iki üst düzey yönetici gözaltına alındı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |