E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan açıkladı artık Türkiye'de... 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile Sikorsky arasındaki "Genel Maksat Helikopter Projesi" kapsamında 109 BlackHawk (Kara Şahin) helikopterinin Sikorsky lisansı altında Türkiye'de üretileceğini belirtti

11.04.2016 - 10:01
Bakan açıkladı artık Türkiye de...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile Sikorsky arasındaki "Genel Maksat Helikopter Projesi" kapsamında 109 BlackHawk (Kara Şahin) helikopterinin Sikorsky lisansı altında Türkiye'de üretileceğini belirterek, "Sikorsky ilk defa bu projeyle uluslararası satışlarda Türk sanayisi iş payı çerçevesinde, Türkiye'deki yerli sanayi kabiliyetlerini kullanma taahhüdü verdi." dedi.

Bakan Işık, ABD programı kapsamında hava taşıtı şirketi Sikorsky’i ziyaret etti. Burada şirketin fabrikasını gezen Işık, çeşitli incelemelerde bulundu. Şirket ve üretilen helikopterler hakkında yetkililerden bilgi alan Işık, incelemelerinin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Sikorsky’nin, Lockheed Martin grubuna geçtiğini anımsatan Işık, firmanın Türkiye ile ilgili çok ciddi bir işbirliği yaptığını söyledi. Işık, SSM ile Sikorsky arasındaki "Genel Maksat Heli?kopter Projesi?" kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından ihtiyaç duyulan 109 genel maksat helikopterinin, tedarik edileceğini bildirdi. Projenin ana yüklenicisinin Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), ana alt yüklenicisinin Sikorsky, yerli alt yüklenicilerinin ise ASELSAN, Tusaş Motor Sanayii AŞ (TEI) ve ALP Havacılık AŞ olduğunu belirten Işık, anlaşma kapsamında BlackHawk helikopterlerinin Sikorsky lisansı altında Türkiye'de üretileceğini kaydetti.

"SIKORSKY’NİN KRİTİK PARÇALARI ANKARA VE ESKİŞEHİR’DE ÜRETİLİYOR"
Işık, Türkiye ve Sikorsky arasında gelişen işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sikorsky ilk defa bu projeyle uluslararası satışlarda Türk sanayisi iş payı çerçevesinde, Türkiye'deki yerli sanayi kabiliyetlerini kullanma taahhüdü verdi. Sikorsky fikri sınai mülkiyet hakları kendisinde olmayan kalemlerle ilgili, orijinal ekipman imalatçıları ve muhtemel Türk sanayi partnerleri arasında toplantı yapılmasını sağlayacak ve bu toplantıları koordine edecek. Bu madde kapsamında TUSAŞ, ASELSAN, TEI ve ALP Havacılık AŞ dışındaki yerli firmalara da iş payı verilmesi önem arz ediyor." diye konuştu. 
Türkiye'deki şirketlerin, Sikorsky ve Lockheed Martin grubuna daha fazla ürün satmaları için onların tedarik zincirine girebilmelerini çok önemsediklerini vurgulayan Işık, “Fabrikadaki incelemelerimizde gördüğümüz tablo bizi gururlandırdı. Skorsky’nin en kritik parçalarının Ankara ve Eskişehir’de üretildiğini görmekten ve Türkiye ile güçlü bir işbirliği yapmış olmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. İstiyoruz ki daha çok Türk firma onlara mal üretip satabilsin." ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE-SIKORSKY İŞBİRLİĞİNİ İLERLETMEK İSTİYORUZ"
Işık, Sikorsky’nin Türkiye ile sadece üretim alanında değil, helikopter araştırma geliştirme konusunda da işbirliği yapmak istediğine dikkati çekerek, "Sikorsky’nin mevcut işbirliğinin yanında özellikle Türkiye’de araştırma geliştirme çalışmalarına başlamış olması, ülkemizin birikimini, kabiliyetini ve kapasitesini de artıracaktır. Bu açıdan da işbirliğini çok önemsiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sikorsky ve Türkiye arasındaki işbirliğini daha da ilerletmek istediklerinin altını çizen Işık, bu kapsamda küçük ve orta ölçekli işletmelerin daha fazla tedarik zincirinde bulunması için gereken çalışmayı yapacaklarını ve bu zincirdeki Türk halka sayısını artıracaklarını vurguladı.

SIKORSKY
Igor Sikorsky tarafından, 1925 yılında hava taşıtları üretmek ve geliştirmek üzere kurulan ABD şirketi, 1942 yılına gelindiğinde helikopter tasarımıyla bu alanda söz sahibi oldu.

Geliştirdiği teknolojiyle helikopter kullanımını güvenli hale getiren şirket, bu sayede dünyanın sayılı havacılık şirketlerinden biri haline geldi. 

AA

ETİKETLER:
Sikorsky , haber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte taşeron işçilere yönelik düzenleme!
Taşeron işçi düzenlemesinin ayrıntıları netleşmeye başladı. 3 yıllık sözleşme ...
Çifte emeklilik için geri sayım!
Hükümet, çifte emekliliği destekleyen düzenlemeyi yaza kadar yapmayı planlıyor. ...
Tünelde hedef 700 km!
Türkiye’de bugüne kadar 264 kilometre uzunluğunda 271 tünel hizmete girerken, ...
 
Samsun’a dev yatırım
Samsun Merkez Organize Sanayi’nde 40 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine ...
Çifte emeklilik yaza başlıyor
Hükümet, çifte emekliliği destekleyen düzenlemeyi yaza kadar yapmayı planlıyor. ...
Yetim aylığı için eşinden boşanan yandı!
Babasının vefatıyla kendisine kalan yetim aylığını alabilmek için eşinden ...
 
Türkiye-iran İş Formu İmzalandı!
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2015'te İran'la yapılan ticaretin 3'te ...
A’dan Z’ye Genel Sağlık Sigortası
Bir kuruma bağlı çalışanlar için sorun yok, primleri ödendiğinden GSS ...
Krediye gelir limiti!
BDDK, Merkez Bankası ve Hazine arasındaki görüşmelerde sona gelindi. Yeni ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Sağlık
Beyaz Saray
hollanda
sınav stresi
Sosyal Medya
işte benim stilim
voleybol
Yeni Zelanda
BBP