Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Çukurca'da mayın döşediği gerekçesiyle gözaltına alınan zanlı hakkında araştırma yaptıklarını belirterek, "Bu kişinin kadrolu imam olmadığı ortaya çıktı. Bölge halkının 'mele' olarak tabir ettiği, Kur'an okuyan sivil halktan biri" dedi. BUGÜN'e açıklamalarda bulunan Bardakoğlu, "Bunun dışında bize bir olay intikal etmedi. Başka örnek varsa gerekli ceza verilir. 80 bin kişilik camiamız arasında böyle örnek olmasından mahcup oluruz, rahatsızlık duyarız" diye konuştu.
Ordumuzu Seviyoruz
Güvenlik güçlerimize Allah'tan yardımcı olması için dua ettiklerinin altını çizen Bardakoğlu, şunları söyledi: "Hizmet gruplarını doğrudan 'imamları terör örgütüne yardım ediyor' gibi yorumlamak yanlıştır. Hiç kimsenin de böyle bir genel ithamı kastettiğini zannetmiyorum. Din görevlisinin şiddet, terör ve bölücülüğe bulaşmasını istemeyiz. Din görevlisi İslam konusunda önderlik yapmalı. Tersi durum din görevlisinin tabiatıyla çelişir. Din görevlisi olmak her türlü suçun dışında kalmayı gerektirir. Din görevlisi olmak orduyu, vatanı, bayrağı sevmeyi gerektirir."
Rahatsızlık Duyarız
Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, "Biz, imam mensubumuz diye savunacak değiliz. En çok tepkiyi de biz gösteririz. Camiamızda böyle biri varsa rahatsız oluruz" ded
Cami ile Okul Kıyaslanamaz
Cami, okul ve hastane kıyaslamasından üzüntü duyuyorum. Siyaseti ısındırmak için odun taşıyanlar var. Diyanet, Cumhuriyet'le kuruldu. Kurulurken de devlet ve milletin birlik ve beraberlik içinde olması hedef alındı. Cami ile okulu, cami ile hastaneyi mukayese etmek yanlış. Ne hastane caminin, ne de cami hastanenin alternatifi değildir. Hasta olan hastaneye, namaz kılmak isteyen camiye gider. Her yere cami yapılıyor diyemeyeceğimiz gibi, her yere hipodrom, opera ve bale sahnesi yapılıyor da diyemezsiniz. Camiler için devletin kasasından 1 kuruş çıkmıyor. Vatandaş camileri kendi yaptırıyor. Halkın dini ihtiyacının karşılanması gerekir. Bu konu kimseye dert olmamalı. Eğer insanlar camiye gidince yanlış telkin alıyorsa asıl yanlış budur. Artık camilerin aydınların zihninde sorun olmaktan çıkması gerekiyor.
Din Dersi Seçmeli Olmaz
Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersleri seçmeli olsun deniliyor. Din eğitimi, zaten bu derslerde verilmiyor. Din kültürü dersi veriliyor. Verilen bu dersin içeriğinde yanlış varsa bu düzeltilmeli diyebilirler. Ama 'toptan kaldırılmalı, seçmeli olmalı' demek yanlış olur. 'Bunu çıkaracağım' diyen de insanımıza kötülük etmiş olur. İnsanımız din kültürünü nereden alacak? Cumhuriyet, dini çekişme konusu olmaktan çıkarıp Diyanet'i kurmuş. Sona da öğrencilerin din bilgisi dersi almasını Milli Eğitim içinde öngörmüş. İkisinin de alternatifi risklidir, tartışılması yanlıştır. Tersini söylemek siyasi olur. Çözüm önerisi getirsinler. Ordu nasıl milletinse, Diyanet de milletindir. Burayı savunmak sadece bana düşmemelidir.
(Bugün)
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...