Küba’nın resmi havayolu şirketi AeroCaribbean’a ait çift motorlu ATR 72 tipi uçakta 61 yolcunun 38’inin yabancı uyruklu olduğu belirtildi. Uçakta Kübalıların yanı sıra 9 Arjantinli, 7 Meksikalı, 3 Hollandalı, 2 Alman, 2 Avusturyalı, bir Fransız, bir İtalyan, bir Venezuelalı, bir İspanyol ve bir Japon'un bulunduğu bildirildi.
Uçağın Sancti Spiritus yakınlarındaki Guasimal kasabası civarında düştüğü ifade edildi. Mürettebatın düşmeden önce hava trafik kontrolörlerine acil durum çağrısı yaptığı ifade edildi.
Bölgeden gelen ilk haberlerde kurtulan olmadığı ancak arama ekiplerinin çalışmalarının sürdürüldüğü ifade edildi. Reuters haber ajansı, ekiplerin uçaktan cesetleri çıkarmaya başladığını bildirdi.
Ajansa konuşan Guasimal hastanesinden bir yetkili, “Aradılar ve hayatta kalan kimse olmadığını bildirdiler. Doğru mu bilmiyorum ama şimdiye kadar bize kimse gelmedi” dedi.
Hürriyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...