Üst mecliste 10 kabul, 4 red şeklinde çıkan sonuç Bosna Hersek'in AB'ye hazır olduğu şeklinde yorumlandı.
Konu hakkında açıklama yapan Bosna'nın AB'ye entegre olma çalışmalarından sorumlu Dirk Lange, "Bosna artık AB ile İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nı (SAA) imzalayabilir. AB'ye entegrasyon süreci yakında başlar. Çok önemli bir adımdı. SAA anlaşması bu ay sonunda veya Mayıs içinde imzalanır. Kesin bir tarih henüz söyleyemem" dedi.
Polis Reform Tasarısı uzun süredir Bosna Hersek'in gündemini meşgul ediyordu. Ülke içinde farklı entitelerin kendilerine has kanunları olması sebebiyle kanuni birçok boşluk suça meyilli organize guruplar ve kişiler tarafından ihlal ediliyor ve neticesinde bir sonuç alınamıyordu.
Bosna Hersek devleti içinde bulunan iki farklı ülkeden Bosna-Hersek Federasyonu'nda suça karışan kimselerin Sırp Cumhuriyeti'ne, Sırp Cumhuriyeti'nde suça karışanların ise Bosna Hersek Federasyonu'na kaçması ile suçlular üzerinde kanuni işlem yapılamaz duruma gelmişti. Bosna Hersek sınırları içindeki kanuni boşlukları değerlendiren birçok kişi Bosna Hersek'i Avrupa Birliği ülkelerine kaçmak için geçiş noktası olarak görüyor. Polis reform tasarısı ile grup ve kişilere ortak müdahale edilecek.
AB'ye üyelik için Bosna Hersek Federasyonu'nun polis reform kanunlarını kabul etmesine rağmen Sırp Cumhuriyeti kendi polis kanunlarını uygulama konusunda diretiyordu.
AB'nin 28 Nisan'da Bosna Hersek ile İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nı (SAA) imzalamak için şart koştuğu polis reformu meclisten geçerek çok önemli bir süreç daha aşılmış oldu. Bosna Hersekli liderler ve AB'li yöneticiler tüm dikkatleri 28 Nisan tarihine çevirmiş durumda. Ancak kimi çevreler tasarının tercüme edilmesi ve diğer bürokratik işlemler nedeni ile AB ile İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nın (SAA) Mayıs ayı sonuna sarkabileceğini söylüyor.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...