İstanbul'da yaşanan 6.2 şiddetindeki deprem etkisini sürdürürken dün yaşanan GSM operatörlerindeki sıkıntılar sosyal medyada hala tepki topluyor. Konuya ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
TOPLANTI SAAT 14:00'DA
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, bugün saat 14:00'te operatör yetkilileriyle İstanbul'da toplantı yapacağını bildirdi.
Bakan Uraloğlu, yetkililerden operatörlerin mevcut altyapı kapasiteleri ve yatırım planları hakkında da bilgi alacak.
Depremden sonra yaşanan iletişim sıkıntısı büyük tepkiye yol açmış operatörler bunun üzerine müşterilerinin acil ihtiyaçları için ücretsiz internet, SMS ve konuşma hediyelerini hatlara tanımlamıştı.
Bakan Uraloğlu şunları söyledi:
"Karayollarına geldiğimiz zaman İstanbul'un 5 ana geçişi var. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Marmaray, Avrasya Tüneli ve Çanakkale Köprülerimizde herhangi bir olumsuzluk yaşamadığımızı ifade etmek isterim. Osmangazi ve Çanakkale köprülerinde de deprem hissedildi. İstanbul’un ana ulaşım akslarında D-100, TEM ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi yollarımızda hiçbir problem oluşmamıştır.
"ÇAMLICA KULESİ ETKİLENDİ"
Çamlıca Kulesi ciddi bir şekilde etkilendi. Oradaki ziyaretçilerimizi tedbir amaçlı boşalttık. Ama yapısal bir problem olmadığını söylemek isterim.
Demiryollarında, metrolarda ve Marmaray'da sarı alarma geçtik. Sarı alarm düşük hızda seyredilmesiydi. Bunları da gün içerisinde takip ettik.
“WEB VE İNTERNET TABANLI UYGULAMALARDA HİÇBİR PROBLEM YAŞANMADI”
İletişim noktasında tabi insanların ilk andaki gerek kendi durumlarını gerekse yakınlarından haber almak amacıyla ciddi bir yüklenme olmuştur. Bu yüklenme ile ilgili aslında biz bilgilendirme yapmış olmamıza rağmen normal ses üzerinden yapma yönelimi oldu. Aslında web ve internet tabanlı uygulamalarda hiçbir problem yaşanmadı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...