Ünal, "Müjde Ar'ı beklerken karşınızda beni bulmanız belki hoş olmadı ama değerli sanatçımız yurt dışında olduğundan bu ödülü benim almam uygun görüldü. Müjde Ar'ın bu ödüle layık bir sanatçı olduğunu düşünüyorum. O her zaman sinemada en iyisini yaptı, canlandırdığı karakterlerle kalıplaşmış roller biçilen Türk kadınının aynası oldu. Senaryosunu yazdığım 'Teyzem' adlı filmde Müjde Ar'ın başrol oynaması bir senarist olarak beni her zaman onurlandırmıştır. Kendisini buradan bir kez daha kutluyorum" dedi.
Vali Vekili Deniz ise sanatın ve sanatçının önemine dikkati çekerek, "Türkiye'yi çağdaş ülkeler seviyesine çıkarmak ancak kültür ve sanatla mümkündür. Bir insan yaşadığı ülkenin sanatını, kültürünü, sanatçısını bilmiyor, tanımıyorsa o ülkenin yabancısı demektir. Siz sanatçılar değerlisiniz, değerli olanlar önemli olanların her zaman önünde olur" diye konuştu.
DORSAY GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay ise ödülünü Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'dan alırken gözyaşlarına hakim olamadı. Dorsay, "Yılmaz Güney'in, Abidin Dino'nun, Yaşar Kemal'in, Şener Şen'in memleketinde bu ödülü almak benim için gurur verici. Biz eleştirmenler her zaman eleştirdiğimiz için bize ödül vermezler, tam aksine kızarlar, küfür bile ederler, bu nedenle aldığım ödül son derece anlamlı" dedi.
Yazmanın kendisi için bir tutku olduğunu, yazmadığı günlerde bir şeylerin eksik kaldığını hissettiğini ifade eden Dorsay, "Aslında yaptığımız iş dışardan göründüğü gibi kolay değil. Bu zor işe rağmen 44 yıldır yazıyorum ama halen bıkmadım. Aklım başında olduğu, sağlığım el verdiği sürece yazmaya devam edeceğim" diye konuştu.
Atilla Dorsay'a ödülünü veren Zihni Aldırmaz ise Adana'nın sanata ve sanatçıya her zaman değer verdiğini, Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduklarını belirterek, sinemanın en parlak dönemlerinin yaşandığı yıllarda Adana'nın yazlık sinemalarıyla ünlü olduğunu hatırlattı.
KAPANIŞ 26 EYLÜL'DE
Yaşam boyu onur ödülünün sahiplerinden Müjde Ar'ın festivalin gösterim bölümünde 'Ah Güzel İstanbul' (1981), 'Adı Vasfiye' (1985), 'Arabesk' (1988), 'Asiye Nasıl Kurtulur' (1986) ve 'Teyzem' (1986) adlı filmler izleyiciyle buluşuyor. Atilla Dorsay'ın ise Hindistan'daki çalışmalarından oluşan fotoğraf sergisi, festival boyunca Adana Kültür Sanat Merkezi'nde (Tarihi Kız Lisesi binası) sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Adana'da 20 Eylülde başlayan, 200'ü aşkın filmin 442 gösterimle sinemaseverlerle buluştuğu festival kapsamında yarın sinema sanatçılarının da katılacağı sevgi yürüyüşü düzenlenecek. Festival, 26 Eylül Pazar gecesi kapanış töreniyle sona erecek.,
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...