E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ERDOĞAN, ORGENERAL'A ÇALIM MI ATACAK? 

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin MYK toplantısında ABD gezisiyle ilgili açıklamalar yaptı. Olası operasyona ilişkin icazet almaya ihtiyaçları olmadığını söyleyen Erdoğan, ABD Başkanı Bush ile 'mümkün olursa' baş başa görüşmek istediğini belirtti.

3.11.2007 - 14:22
ERDOĞAN, ORGENERAL A ÇALIM MI ATACAK?

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin MYK toplantısında ABD gezisiyle ilgili açıklamalar yaptı. Olası operasyona ilişkin icazet almaya ihtiyaçları olmadığını söyleyen Erdoğan, ABD Başkanı Bush ile 'mümkün olursa' baş başa görüşmek istediğini belirtti.

ABD gezisine Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile birlikte gidecek olan Başbakan Tayyip Erdoğan , ABD Başkanı George Bush ile baş başa görüşmek istediğini söyledi. Erdoğan, "Mümkün olursa Bush ile görüşme baş başa olacak" dedi. Erdoğan, olası operasyonla ilgili olarak da, "İcazete gerek yok, ne yapacağımızı da saat, yer vererek ve davul zurnayla ilan etmeyiz. Gerekli kurumlara talimat verildi" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki gün partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ABD gezisi ve Kuzey Irak'a yapılacak olası operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Edinilen bilgiye göre, Erdoğan, "Cumartesi günü (bugün) ABD'ye gideceğim. Başkan Bush başta olmak üzere toplantılara katılacağım. Mümkün olursa Bush ile görüşme baş başa olacak" dedi.İlk defa dünya kamuoyunun Türkiye'nin uluslararası haklarını koruma konusunda haklı olduğunu söylediğine dikkat çeken Erdoğan, "Türkiye lehine bir sempati birikti. Bunu da devam ettirmek lazım. Türkiye, tek başına terörle mücadeleyi halledemez. Bizim de uluslararası kamuoyunu devam ettirmek için diplomasinin en iç noktalarını takip etmemiz lazım. Yapmamız gerekeni yapacağız. Askeri ve ekonomik yaptırımlar yapılacak. ABD'den beklentimiz, uluslararası sempatinin ABD nezdinde Türkiye lehine devam etmesini sağlamak" diye konuştu.

Erdoğan, ABD Başkanı Bush ile 5 Kasım'da gerçekleşecek görüşmesinin terör olaylarından çok önce planlandığını, BM toplantısı sırasında belirlenen bir toplantı olduğunu söyledi.

'Talimat verildi'

Toplumu savaş psikolojisine sokmanın yanlış olduğuna dikkat çeken Başbakan, "Türkiye'nin her tarafında savaş varmış gibi gösteriliyor; teröristlerin de beklentisi bu. Normal hayatı devam ettirmemiz gerekir. Toplumu farklı beklentiler içine sokmak doğru değil" dedi.

Hükümetin terörle mücadele konusunda düzgün bir çizgi izlediğini ileri süren Erdoğan, "Ne yapacağımızı saati ve yeri vererek, davulla zurnayla ilan etmeyeceğiz. Gerekli kurumlara talimatlar verildi, talimatlar neticesinde çalışmalar başlatıldı" diye konuştu.

İl başkanları toplantısında da terör olayları konuşuldu. Erdoğan, ekonomik önlemlerle ilgili değerlendirme yaparken, Habur Sınır Kapısı'ndaki denetimlerin artırılacağını, Kuzey Irak'a iş yapan şirketlere de bazı yaptırımlar düşünüleceğini belirtti.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
 
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
AKP VE DTP'NİN DİYARBAKIR SAVAŞI
22 Temmuz seçimleri sonrası kızışan AKP-DTP arasıdaki Diyarbakır savaşı ...
CHP'Lİ VEKİLDEN TÜRBANA DAVA
CHP'li Arıtman, Hayrünnisa Gül'e türban davası açıyor.
 
KÜRT KÖKENLİ VEKİLE KONUŞMA UYARISI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, teşkilatlardan şehit cenazeleri konusunda ...
'GÜL'ÜN GÖREVİ BİTTİ İSTİFA ETSİN'
Referandum'un resmi sonuçları yayınlandı, Milletvekili Genç, Gül'e çağrı ...
CHP'DE GÜLDAL OKUDUCU DEPREMİ
Aynı zamanda CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi de olan Güldal Okuducu, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
AB
hollanda
Adana Demirspor
Mehmet Şimşek
Ankara
konuk oyuncu
film
Elif Erbakan