E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Hamas, cenazelerini teslim edeceği İsrailli 4 esirin ismini açıkladı 

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması kapsamında bu gece cenazelerini teslim edecekleri İsrailli 4 esirin adını duyurdu.

26.02.2025 - 20:27
Hamas, cenazelerini teslim edeceği İsrailli 4 esirin ismini açıkladı

Ebu Ubeyde, "Kassam Tugayları, Tsahi Idan, Ohad Yahalomi, Itzik Elgarat ve Shlomo Mantzur isimli Siyonist esirlerin cenazelerini bu gece teslim etme kararı aldı." ifadesini kullandı.

Filistinli esirlerin gece saatlerinde serbest bırakılması bekleniyor

Hamas'a bağlı Esirler Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in serbest bırakması beklenen Filistinli esirler için Gazze'nin Han Yunus kentinde bulunan Gazze-Avrupa Hastanesi'nde gerekli hazırlıkların yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, Filistinli esirlerin yerel saat ile 22:00 ila 00:00 arasında Gazze'ye ulaşmasının beklendiği aktarıldı.

İşgalci İsrail: Kriz çözüldü, anlaşmaya varıldı

Öte yandan İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, esir takasındaki krizin çözüldüğü ve anlaşmaya varıldığı belirtildi.

İsrailli 4 esirin cenazesinin, Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşmasının birinci aşaması kapsamında bu gece törensiz teslim edileceği kaydedildi.

The Jerusalem Post gazetesi, İsrailli kaynaklara dayandırdığı haberinde, 4 İsrailli esirin cenazesinin bu gece yerel saatle 23:00'de (TSİ 00.00) Gazze Şeridi'nden çıkarılacağını aktardı.

İşgalci İsrail, Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını askıya almıştı

Hamas, esir takasının yedinci turu kapsamında Gazze Şeridi'nde tutulan 6 İsrailli esiri serbest bırakmıştı.

Hamas'ın İsrailli esirleri serbest bırakmasına rağmen İsrail'in, Filistinli esirlerin serbest bırakılmasının Netanyahu'nun gerçekleştireceği "güvenlik istişare toplantısından çıkacak karara bağlı olduğu" kaydedilmişti.

Güvenlik istişare toplantısı sonrasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada, "İsrailli esirleri küçük düşüren törenler ve onları propaganda amacıyla kullanması" gerekçesiyle Filistinli esirlerin serbest bırakılmasının askıya alındığı bildirilmişti.

Hamas, İsrail'in serbest bırakılacak esirlerin isimlerini manipüle etmeye çalıştığını ve anlaşmayı açıkça ihlal ettiğini belirterek arabulucuları ve uluslararası toplumu, İsrail'e anlaşmayı uygulaması ve esirleri gecikmeden serbest bırakması için baskı yapmaya çağırmıştı.

ETİKETLER:
israil , filistin , hamas , orta doğu , gazze
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beyaz Saray: Ukrayna ile nadir toprak elementleri anlaşmasına çok yakınız
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Ukrayna ile nadir toprak elementleri ...
İsrail hapishanelerinde ölen Filistinlilerin sayısı 60'a çıktı
İsrail hapishanelerinde 7 Ekim 2023'ten bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin ...
Trump'tan medya kuruluşları ve yazarlara dava açma tehdidi
ABD Başkanı Donald Trump, "anonim kaynak" kullanan medya kuruluşları ve ...
 
Rusya ve ABD İstanbul'da görüşme gerçekleştirecek
ABD ve Rusya Dışişleri heyetleri anlaşma yapmak üzere yarın(27 Şubat) İstanbul'da bir araya gelecek.
Trump'tan skandal Gazze videosu: Netanyahu ile tatil görüntülerini paylaştı
Trump'tan skandal Gazze videosu: Netanyahu ile tatil görüntülerini paylaştı
Frenleri tutmayan otobüs devrildi: 18 ölü!
Tayland'da iş gezisine çıkan ve içinde 49 kişinin olduğu otobüs devrildi. ...
 
Trump 5 milyon dolara vatandaşlık satacak!
ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki istihdamı artıracak yabancı yatırımcılara ...
İsrail'den Suriye'ye hava saldırısı!
İsrail savaş uçakları, Şam'ın Kisva bölgesi ve Dera'nın İzra bölgesine ...
Beyaz Saray: Trump, Zelenskiy'nin kıymetli madenler anlaşmasını imzalamasını bekliyor
Beyaz Saray: Trump, Zelenskiy'nin kıymetli madenler anlaşmasını imzalamasını bekliyor
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
TÜİK
Chelsea
haberler
Ahmet Kaya
Maden Ocakları
Slaven Bilic
Anayasa
Ergenekon
telefon