Kadıköy'ün en büyük Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uyuz salgını tespit edildi. Salgın nedeniyle bir servisin kapatıldığı iddia edildi.
Hastane çalışanları ve hastalar tedirgin. Kadıköy'ün en büyük devlet hastanelerinden Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uyuz salgını tespit edildi.
Salgın nedeniyle bir servisin kapatıldığı iddia edildi •
Berivan TANRIVERDİ Göztepe Hastanesi, son günlerde uyuz salgını iddialarıyla gündemde. Konuyla ilgili olarak 9 Eylül Salı günü basın açıklaması yapan Tabipler Odası Genel Sekreteri Dr. Samet Mengüç, Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Dahiliye Servisi'nde uyuz salgını tespit edildiğini ve servisin kapatıldığını belirtti. Sendikalar ve sağlık örgütleri tarafından gündeme alınan konu, 10 Eylül Çarşamba günü de Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ile Tabipler Odası.
Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Başhekimlik binası önünde yapılan basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuruldu. "HİJYEN SAĞLANMALI" Kadıköy'ün en büyük devlet hastanelerinden biri olan Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi dâhiliye bölümündeki uyuz salgını korku yarattı.
Salgın ile ilgili Tabipler Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası Anadolu Şubesi. doktorlar ve sağlık çalışanlarının katılımıyla saat 12.
30'da başhekimlik binası önünde toplanarak "Sağlık Çalışanlarının Hijyenliği ve Güvenliği Sağlanmalıdır" pankartı açtılar. Grup adına ortak basın metnini Tabipler Odası temsilcisi Dr.
Özkan Gülmez okudu. "Son günlerde hastanemizde yaşananlar biz sağlık çalışanlarının ne denli risk altında çalıştığını tekrar gözler önüne sermiştir.
Hastanemiz çalışanlarının birçoğunun da haberdar olduğu üzere hastanemizin yataklı sağlık hizmeti sunan sevisinde uyuz (scabies) salgını ortaya çıkmıştır. Şu anki tespitlerimize göre hastanemizde görev yapan 5 taşeron sağlık çalışanı, 3 hemşire ve 3 doktor bu salgından etkilenmiş durumdadır.
Aynı birimde görev yapan diğer sağlık çalışanlarında da hastalığı düşündürecek semptomlar görülmüştür. Olayın yaşandığı serviste aylar öncesinde taşeron sağlık çalışanlarında uyuz vakalarının bilinmesine karşın, gerekli tedbirlerin alınmayıp serviste görev yapan diğer sağlık çalışanlarına da yayılarak bir salgın haline dönüşmesi çok vahimdir "dedi.
Dr. Gülmez vakaların ilk gözlendiği çalışanlara tedavi başlanmış iken ilgili serviste ve çalışanların giyinme bölümlerinde ilaçlamanın dahi yapılmadığını, çalışan ve hasta sağlığının hiçe sayıldığını söyledi.
Sağlık alanında onca gelişme yaşanırken İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma hastanesi gibi Anadolu yakasının en önemli ve büyük kamu sağlık kuruluşunda yaşanan salgın olayının tek kelime ile "skandal" olduğunu belirtti. YÖNETİM HASTALIĞI GİZLEMİŞ Hastane çalışanları durumun bir an evvel kontrol altına alınmasını isterken çalışanlardan Neslihan Tarkan "Yönetim bize ilaçlama yaptığını söyledi.
Fakat ilaçlama sadece doktor ve hemşire odasına yapıldı, hasta odasının ilaçlaması yapılmadı. Biz bu ilaçlamanın yetersiz olduğunu, hastaların tekrar o mikroplu odada yaşadıklarını, önlem alınması gerektiğini belirttik.
Uyuz, ilaçlamalarla ve tedavilerle önlemi alınabilecek bir hastalık. Ama temas yoluyla bulaştığı için bu hastalığı barındıran kişinin mümkün mertebe izole edilmesi gerekiyor.
Ne yazık ki böyle bir durum söz konusu değil. İnsanlar aylarca bu mikrobu taşıyarak yaşadılar.
Burada hasta ve hasta yakınları var. Bu vakalar bildirilmezse, gizlenirse bu çok daha büyük bir salgına neden olur.
Hastane tehlike altında, çünkü karantina yok. Yönetim ve idare her şey normalmiş gibi davranıyor.
Önlem olarak, şua nda tedavi gören 3 hastanın yanına yeni hasta almıyorlar" dedi. Tarkan o odaya daha önceden de insanların girip çıktığını bu insanları tespit etmenin asıl önlem olduğunu belirtti.
Salgın yüzünden hastaların acil ünitesine taşındığını belirten çalışanlar bunun salgının yayılıp haberin çıkmasıyla gerçekleştiğini belirtti. "TAŞERON İYİ ŞARTLARDA ÇALIŞIYOR" Sağlık çalışanlarının sıkıntılarını basına anlattığı sırada hastane yönelimi ve bölüm başkanları da aynı anda başhekimlik binası içinde basın toplantısı düzenledi.
Sendika ve çalışanlarla aynı saatte düzenlenen basın açıklaması kafalarda soru işaretlerine neden oktu. Basın açıklamasında konuşan hastane yöneticisi Prof.
Dr. Ali Rıza Odabaş "Yayınlanan haberde personellerde uyuz hastalığı nedeniyle birtakım bölümlerin karantinaya alındığı söyleniyor.
Karantinaya alınma durumu söz konusu değildir. Bahsi geçen klinik acil ünitemizin, acile gelen dahiliye hastalarına hizmet eden bir bölüm ve aynı zamanda da arka tarafında bir yoğun bakım bulunmakta.
Burada bulunan 7 kişide kaşıntı nedeni ile doktora başvurduklarında uyuz hastalığı tespit ediliyor. Bu çalışanların 4 tanesi aynı evde kalıyor.
Fakat klinikte yatan hastalarımıza bu hastalık bulaşmış değil. Biz zaten hafta başında hastalarımızı acil ünitemize taşıyacaktık.
Bölümün kapatılması söz konusu değil sadece taşıdık. Bir sendika tarafından sürekli negatif propaganda yapılıyor.
Özellikle taşeron işçilerin çalıştığı söyleniyor. Yıllar önce yemek yedikleri yerler bile bodrum katlarındaydı, biz onlara yemekhane açtık.
Hiç ayrım yapmadan hekimlerle hemşirelerle birlikte aynı masaları paylaşarak aynı yemekleri yiyorlar" dedi. Hastane yöneticisinin açıklamasının ardından konuşan Cildiye Uzmanı Necmettin Akdeniz, uyuz hastalığının günümüzde tedavisinin çok rahatlıkla yapıldığını söyleyerek hastanın ve bulunduğu ortamın iyi dezenfeksiyon sonrası mevcut enfeksiyondan kurtulunabileceğini belirtti.
a24
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...