Türkiye Bilişim Derneği'nin Antalya Belek'te düzenlediği 14. Bilgi İşlem Yöneticileri Semineri'nin açılış konuşmasını yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, internetteki zararlı içeriklerin engellenmesine yönelik yaptıkları çalışmaların, internetin mahkûm edilmesi olarak nitelendirilmemesi gerektiğini söyledi.
ENFLASYONU DÜŞÜRÜYOR
Bir ay öncesine kadar Telekomünikasyon sektörünün enflasyonu tetiklediğine yönelik eleştirilerin yapıldığına dikkat çeken Bakan Yıldırım, “Telekomünikasyon sektörü enflasyonu tetiklemiyor, aşağı çekiyor. Sektördeki rekabet fiyatları aşağı düşürdüğü için, enflasyonun da düşmesine katkı sağlıyor. Telekomünikasyon sektöründeki fiyatlar, enflasyonu tetikliyor diyenlerin kulakları çınlasın” şeklinde konuştu.
BİLİŞİM HIZLI BÜYÜYOR
Türkiye'de bilişim sektörünün büyüklüğüne değinen Bakan Yıldırım, “2006 rakamlarıyla Sektörün büyüklüğü 17 milyar dolar. Türkiye'deki büyüme hızı yüzde 6 olmasına rağmen, bu sektörde büyüme hızı yüzde 20'nin altına düşmüyor. Çünkü bu sektör dünyanın geleceği. Her alanda bilişime ihtiyacımız var” dedi.
İLETİŞİMDE OTOYOL
Alanının geniş olduğu için genellikle, yaptıkları ulaştırmayla ilgili hizmetlerle anıldığını belirten Bakan Yıldırım, “Benim konuşulmayan bir yanım var. O da bilişimciliğim. Biz geldiğimizde Türkiye'de iletişim patika yollardan oluşuyordu. Biz ise otoyollara geçirdik. 2003'de genişbant internet (ADSL) yoktu. Şimdi geniş bant internet abone sayısı 3 milyon 400 bine ulaştı. Bu daha yolun başı. Ülkemizi bilişim toplumuna dönüştürmede kaybedecek zamanımız yok” dedi.
AR-GE'YE DESTEK
Teknolojinin çok hızlı geliştiği için, bir malın alıp daha kapıdan çıkarken eskidiğini belirten Yıldırım, bunun etkilerinden korunmak için, teknoloji geliştiren olmak zorunda olduklarını söyledi. Bu çerçevede Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile temaslarının sürdüğünü belirten Yıldırım, “AR-GE'ye destek veriyoruz. Bu alanda çalışanların sigorta primleri ile vergileri devlet tarafından karşılanacak” dedi.
'Ciliv, Turkcell'e niye geldin?'
Türkiye Bilişim Derneği'nin düzenlediği, Bilgi İşlem Yöneticileri Seminerinin açılışında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de, Microsoft'u bırakıp atıldığı 2,5 aylık Turkcell macerasından ve yeni teknolojilerin hayata etkilerinden söz etti. Ciliv, “2,5 aydır en çok duyduğum soru, 'Süreyya niye geldin, alışabildin mi?' oldu. Ben Microsoft Türkiye Genel Müdürlüğü'ndeki başarımdan sonra, ABD'ye Microsoft'a gittim. Ben gittiğimde Microsoft'ta 4 bin 500 kişi çalışıyordu. Ayrıldığım dönemde 65 bin kişiye ulaşmıştı. Bu büyümeyi yaşadım ve Turkcell'de de başarılı olacağımı düşündüğüm için bu görevi kabul ettim” dedi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...