Türkiye'nin Suriye ile yapacağı ortak askeri tatbikatı ileri süren İsrail, Heronlarla ilgili anlaşmayı iptal edeceği tehdidinde bulundu. Ankara ise, İsrail'in Heronlar üzerinden bir değişikliğe gitmesi durumunda konuyu Uluslararası Tahkim'e taşıyacak. Öte yandan 183 milyon dolara İsrail'den alınan Heronların testleri halen devam ettiği için Türkiye'ye teslimatı yapılmadı. Anlaşmaya göre Heron'ların satışının İsrail tarafından iptal edilmesi durumunda Türkiye'nin tahkime gitme hakkının bulunduğu öğrenildi. Tek taraflı fesih halinde İsrail'in tazminat ödemesi sözkonusu olacak.
DEBKAFILE ÜZERİNDEN MESAJ
İsrail'in en etkin internet sitelerinden Mossad'a yakınlığıyla da bilinen DEBKAFile sitesine konuşan İsrailli bir askeri yetkiliye göre, İsrail, Heronlar'la ilgili anlaşmayı donduracak, daha sonra da 2009'da başlaması planlanan ortak tank üretimi projesini askıya alacak. İsrail ile Türkiye arasındaki savunma işbirliğinin 2009'da 2.6 milyar dolar, Suriye ile 2.8 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Debka "Ankara, bölgede dengeleri bozuyor" yorumunu yaptı. Bu arada, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, ortak askeri tatbikatın nasıl bir tatbikat olduğunu anlamak için konuyu yakından takip ettiklerini söyledi. (yenişafak)
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...