Yüksek kâr vaadiyle aralarında Fatih Terim ve Arda Turan gibi tanınmış isimlerin de bulunduğu 30'dan fazla kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan eski banka müdürü Seçil Erzan’ın davasında mahkeme, tutukluluk halinin devamına hükmetti. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savunma yapan Erzan, kendisine “dolandırıcı” denilmesinin ağır geldiğini söyledi.
“KAÇMA NİYETİM YOK, ANNEMİ BIRAKAMAM”
Yaklaşık bir yıldır tutuklu olan Seçil Erzan, mahkemede yaptığı savunmada, planlı bir dolandırıcılık amacı taşımadığını belirterek, “Paraları toplayıp kaçmak gibi bir düşüncem asla olmadı. Hep eksildim, bunu raporlar da ortaya koyuyor. Mal varlığımı satarak borçlarımı ödedim” dedi. Erzan, mağdurlardan biri olan Nuray Şengüler’in iradesini yanıltmadığını savunarak, “Dolandırıcı olarak anılmak bana çok ağır geliyor. Kaçmam söz konusu olamaz, annemi bırakamam” ifadelerini kullandı.
Duruşmada söz alan mağdur Nuray Şengüler ise, Seçil Erzan’ın kendisini bankanın özel bir fonuna para yatırmaya ikna ettiğini, ancak verdiği parayı geri alamadığını belirtti. Şengüler, “Beş kuruşsuz kaldım, kocamı hastaneye götüremedim, hastamı kaybettim” diyerek şikayetçi olduğunu dile getirdi. Erzan ise bu iddiaya karşılık, Şengüler’in kendisinden 2 milyon TL geri aldığını öne sürdü.
YARGILAMA SÜRECİ SÜRÜYOR
Mahkeme heyeti, sanıklar Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun geçmiş HTS ve baz istasyonu kayıtlarının incelenmesine karar verirken, Seçil Erzan ve diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Duruşma, 16 Haziran tarihine ertelendi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...