ŞARKI SÖYLEYEBİLİYOR
Osaka Üniversitesi’nden robot tasarımcısı Hiroshi Ishiguro tarafından ‘yapay zeka’lı olarak dizayn edilen Leona, filmin yönetmeni Koji Fukada tarafından ‘aktris’ olarak nitelendirildi, hatta filmin sonunda jenerikte ismi de yer aldı.
Çekimler sırasında bir bilgisayar yardımıyla kumanda edilen robot gülümseyebiliyor, kaşlarını oynatabiliyor, konuşuyor ve şarkı söyleyebiliyor.
FİLMİN YÖNETMENİ: ROBOT ŞİKAYET ETMEZ UYUMASI DA GEREKMEZ
Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde gösterimi yapılan “Sayonara” filmi, bir nükleer felaketin ardından yaşananları anlatıyor. Robotla çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren filmin yönetmeni Fukada, “Robot şikayet etmez, asla acıkmaz ve uyuması da gerekmez” ifadelerini kullandı.
Bryerly Long
Robot, filmde başrolü Amerikalı oyuncu Bryerly Long ile paylaştı. Film Japonya’da 21 Kasım’da vizyona girecek. Japon yapımı filmin yurtdışında gösterime girip girmeyeceği ise henüz belli değil.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...