Kendisine ve üç yardımcısına Başbakanlık'ta bir oda tahsis edilen emekli orgeneral Edip Başer, ekibini kurup yardımcı sayısını 13'e çıkardı. Çoğu emekli subay olan bu yardımcılara ek olarak Başer'e, hizmetlerin görülmesi için Kara Kuvvetleri Komutanlığı da 4 emir eri verdi.
YENİ ODA İSTEĞİNE RET
Daha atamaları yapılmayan ekip bir anda 17 kişiye ulaşınca Başer Başbakanlık'tan yeni oda talep etti. Başbakanlık yetkilileri ise Başer'e yeni oda tahsis edilemeyeceğini söyledi, çevredeki bürokratlar da "Burası sivil bir birim, kışla değil" dedi.
HER AN BIRAKABİLİR
Başer ise yakın çevresine yaşadıklarından üzgün olduğunu anlattı, "Böyle olacağını bilseydim görevi kabul etmezdim" dedi. Konuyu hatırlatan SABAH'a "Bürokrasi ağır işliyor" yanıtı veren Başer'in görevi bırakabileceği konuşuluyor.
SIKINTILI
Edip Başer, kendisine yardımcı olarak önce emekli tümgeneral Yaşar Karagöz'ü getirdi. "Görevi layıkıyla yürütmek" gerekçesiyle yeni ekip oluşturmak istedi.
13 yardımcı krizi
Başbakan Erdoğan imzalı genelgeyle Terörle Mücadele Koordinatörü olarak atanan Edip Başer'in emekli subaylardan oluşan 13 yardımcı ve 4 emir eri getirmesi, Başbakanlık'ta yeni bir 'kültür uyuşmazlığı' yarattı.
Başbakan Erdoğan imzalı genelgeyle Terörle Mücadele Koordinatörü olarak atanan Edip Başer'in, 13 yardımcı istemesi, Başbakanlık'ta oda krizi ve "sivil-asker" tartışması yarattı.
Oda sorunu çıktı
Başer göreve getirilince Başbakanlık yeni binasında kendisine tahsis edilen bir odada, önce bir özel kalem müdürü ve sekreterle çalışmaya başladı. Kendisine yardımcı olarak emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz'ü getirdi. Başer, "görevini layıkıyla yürütebilmek için daha geniş bir ekip oluşturmak" istedi. Atamalar yapılmadan çoğu emekli subaylardan oluşan danışmanlar Başbakanlığa gelip gitmeye başladı. Birimde görev yapan kişi sayısı artınca tahsis edilen oda yetmedi ve Başbakanlık'tan birkaç kez yeni oda istendi. Başbakanlık da, taleplerin yazılı olarak iletilmesini istedi. Birime, hizmetler için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 4 emir eri getirildi. Bu 4 erlerle birlikte sayısı 17'ye ulaşan ekip Başbakanlık'ta rahatsızlığa neden oldu.
'Kabul etmezdim'
Başbakanlık, Başer'e bir oda tahsis edildiğini, yanında bir yardımcı ve bir sekreter getirebileceğinin söylendiğini belirtirken, fiziki şartların yetersizliği nedeniyle yeni oda tahsis edilemeyeceğini, Başer'in istediği 13 yardımcının fazla olduğunu vurguluyor. Başbakanlık, Başer'in ekibini ve personel sayısını bir genelge yayımlayarak sınırlamayı planladı. Ancak bu tür bir girişimin kamuoyu tarafından yanlış anlaşılabileceği düşünülerek bir süre ertelendi. Başbakanlık bürokratları arasında, "Burası sivil bir birim. Kışlaya dönüşmesi doğru değil" yorumları yapılıyor. Başbakanlık kulislerinde, Başer'in her an bu görevi bırakabileceği konuşuluyor. Başer'in yakın çevresine, "Böyle olacağını bilseydim, görevi hiç kabul etmezdim" dediği belirtiliyor.
Bürokrasiden yakındı
Başer de, SABAH'ın bu konudaki sorusunu şöyle yanıtladı: "Bürokrasi ağır işliyor. Bu talebimiz henüz sonuçlandırılmadı. Şimdilik odada çalışıyoruz. Yaptığımız iş ortak aklın devreye sokulması gereken bir iş. Bir kişinin tek başına yapabileceği bir iş değil. Taleplerimizin henüz yerine getirilmemesi şu aşamada herhangi bir sorun yaratmış da değil. Biz işimizi nasıl daha iyi yaparız, nasıl daha iyi ve çabuk sonuç alırız diye bakıyoruz. Gelecek arkadaşların tümünün aynı yerde çalışması gibi bir mecburiyet de yok" dedi.
SABAH
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...