Meme kanseri gelişiminde ailesel ve kalıtımsal faktörler kanser gelişiminin fakat yüzde 5-10 kadarından sorumludur.
Kanserin gelişiminde daha çok çevresel faktörlerin ciddi bulunduğu düşünülmektedir. Yaşam alanlarının toksik ürünler ile kirlenmesi, tabii beslenmeden uzaklaşma ve sedanter hayatımızın meme kanseri riskini artırabileceği düşünülmektedir" biçiminde konuştu.
Japonya’da her 80 kadından birinde, ABD’de ise her 8 kadından birinde meme kanseri izlendiğini vurgulayan Bayar, şöyle konuştu: "Japonya’dan ABD’ye göç edenlerde ise birkaç jenerasyon sonra meme kanseri riski giderek ABD düzeyine ulaşmaktadır. Japonya’da daha az oranda meme kanseri izlenmesi, soya ve ürünlerini daha çok tüketmelerine bağlanmaktadır.
Soya, içerdiği fitoöstrojenler itibariyle meme kanserine karşı koruyucu tesir göstermektedir. Vücuttaki normal östrojene oranla daha güçsüz bulunan bu östrojenlerin koruyucu tesir gösterdiği düşünülmektedir. Bu arada meme kanserli hastaların soya ürünleri ve gene fitoöstrojen içeren keten tohumunu kullanmamaları gerekmektedir. Gebelerde de tabii yöntemler dışında bu ürünlerin çok çok tüketimden kaçınmakta yarar vardır."
Doğal beslenme, meme kanserinden korunmada önemli"Akdeniz ülkelerinde meme kanseri daha az izlenmektedir" diyen Sancar Bayar, sözlerini şöyle tamamladı:
"Akdeniz ülkelerinde meme kanserinin az görülmesinin sebebi muhtemelen tertipli zeytinyağı tüketimidir. Zeytinyağındaki oleik asidin meme kanserine karşı koruyucu tesir gösterdiği düşünülmektedir.
Brokoli, lahana, brüksel lahanası, karnabaharın meme kanserine karşı koruyucu bulunduğu düşünülmektedir. Brokoli içindeki isothiocyanate, sulphoraphane, ve indole-3-carbinol’ün deneysel modellerde meme kanserine karşı koruyucu etkiler gösterdiği düşünülmektedir. Nar suyunda bulunan birtakım maddelerin kanserli hücrelerinin ölümüne yol açtığı bilinmektedir.
Doğal beslenmenin meme kanserinde korunmada ciddi bulunduğu gözükmektedir. Bunun birlikte tertipli egzersiz yapmak ve alkolden ırak durmak meme kanseri gelişimini azaltacaktır. Bütün bunların birlikte bilhassa 40 yaşın üzerindeki hanımların tertipli rutin kontrollere gitmesi gerekmektedir."
Haberazim
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...