Muhteşem Yüzyıl dizisinden olaylı bir şeilde ayrılan Meryem Uzerli, hastalığı boyunca kendisinden desteğini esirgemeyen ve her zaman yanında olan Can Ateş ile evlenmeye karar verdi.
Türkiye’deki hayranlarına durumunun iyi olduğuna dair mektup yazan ve sevgilisinin yanından bir an olsun ayrılmadığını söyleyen oyuncunun, ikinci evlilik teklifine ‘evet’ dediği öğrenildi.
Meryem Uzerli kimdir?
12 Ağustos 1983 tarihinde, 4 çocuklu bir ailenin en küçük ve ikinci kızı olarak Almanya Hessen’in Kassel Şehri’nde Türk babadan ve Alman anneden dünyaya gelmiştir. İlerleyen yaşlarında Hamburg’a yerleşmiş ve Schauspiel Studio Frese’de oyunculuk ve tiyatro eğitimi almıştır
İki ağabeyi ve bir ablası vardır.
173 cm boyunda olan güzel oyuncu 8 ay süren seçmeler sonrasında Meral Okay‘ın yazdığı Timur Savcı’nın yapımcılığını yaptığı 2011 yılının dizilerinden olan “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Hürrem Sultan rolünü canlandırmaktadır.
Uzerli, aynı zamanda Almanya’da birçok dizide ve birçok filmde rol almış bir oyuncudur. Ana dili Almanca olan genç oyuncu, aynı zamanda iyi derecede İngilizce biliyor. Türkçesi ise bugün oynadığı Muhteşem Yüzyıl dizisinde canlandırdığı Hürrem Sultan’a paralel olacak kadar gelişmiştir.
Timur Savcı’nın yapımcılığını üstlendiği ve senaryosunu Meral Okay -ölümünün ardından Yılmaz Şahin’ın yazdığı Muhteşem Yüzyıl adlı diziye bir Hürrem Sultan seçmek için Türkiye’de bütün oyuncu ajansları, bütün tiyatro kurslarından oyuncular seçilerek onlar arasında eleme yapılmıştır.
Uzerli, aralarından en uygunu görüldü ve Almanya’dan çağırılarak Hürrem Sultan rolünü üstlendi.
2011 yılında Hürrem Sultan rolü için iki kez en iyi kadın oyuncu, ve bir kez TV Yıldızları Özel Ödülü’ne layık görülmüştür. 2012 yılında ise Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.
Genç Oyuncu, 2012 ve 2013 yıllarında Elidor Türkiye’nin reklam yüzü olmuştur ve birçok Elidor reklamında oynamıştır
Meryem Uzzerli Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem Sultan rolüyle 4. Antalya TV Ödülleri’nde en iyi kadın oyuncu ödülünün sahibi oldu.
TÜKENMİŞLİK SENDROMU NEDİR?
Türkiye’nin gündemine Muhteşem Yüzyıl dizisi oyuncusu Meryem Uzerli ile giren tükenmişlik sendromu nedir? Tükenmişlik sendromunun belirtileri nelerdir? Tükenmişlik sendromuna kimler yakalanır?
Kalabalık şehirler, bitmeyen işler, gıdalardan yüklenen toksik etkiler, işten işe koşuşturma, sekteye uğrayan insan ilişkileri… Yazarken ve okurken dahi insanı halsiz bırakan konular çoğumuzu tüketti. Farkında olun ya da olmayın bu sendoruma siz de yakalanmış olabilirsiniz.
Vücutta aşırı yorgunluk hissi ve mutsuzluk gibi belirtilerle kendini gösteren bu sağlık sorunu, kişinin iş hayatında olduğu kadar, aile ve eş ile olan ilişkilerinde de çeşitli sıkıntılar yaşamasına neden oluyor.
Her meslek grubunda görülür
Emsey Hospital’dan psikiyatr uzm. Dr. Orhan Karaca bakın sendromu nasıl tanımlıyor: “İş hayatında aşırı yorgunluk, kronik zorlanma, monotonluk, yeteri kadar istirahat etmeme ve kişinin gösterdiği efora karşı beklediği verimi alamayışı sonrasında ortaya çıkar. Halsizlik, yorgunluk, motivasyon kaybı, isteksizlik, çaresizlik duygusu, tahammülsüzlük, sinirlilik, uyku ve iştah bozukluğu, vücut ağrıları gibi belirtiler sıklıkla görülür. Kişinin iş yaşamı ve kendi ruh sağlığı kadar, sosyal yaşam ve aile hayatını da olumsuz etkiler.
Her meslek grubunda görülebilir.”
Sorunun altında yatanlar
İş hayatında aşırı rekabetçi ortam, kişilerin paylaşımlarının ve birbirlerine olan güvenlerinin az olması, adaletsizliğin var olduğu düşüncesi sağlık sorunlarına ortam hazırlıyor. Kişi yoğun motivasyon ve enerjiyle başladığı bir işte emeğinin karşılığını alamadığını düşündüğünde, sendrom başlıyor.
Kişinin, daha çok enerji harcayarak çok büyük değişimler sağlayacağını düşünmesi üzerindeki baskıyı artırıyor. Kişinin özel yaşamında ve sosyal hayatında, kendini rahatlatacak sosyal aktivite ve etkinliklere yer vermemesi, enerjisinin hızla düşmesine neden oluyor.
Dr. Karaca’ya göre, bu sağlık sorunun gelişmesi ve ilerlemesinde belirleyici oluyor. Dr. Karaca “Mükemmeliyetçi kişilik yapısı, yanı sıra; aşırı özveri gösterme, idealistlik ve yaşadığı zorlukları derinleşmeden çözme becerisinin yetersizliği gibi durumlar da sıklıkla gözlenir” dedi.
Nasıl önlenebilir?
Mükemmeliyetçilik, kişinin kendini telkinle ve dikkatini başka yönlere dağıtarak büyük ölçüde kontrol edebileceği bir kişilik yapısıdır” diyen Dr. Karaca, “Kişilerin yüksek ve ulaşılması güç hedefler yerine daha ulaşılabilir hedefler koymaları, sorunu önlemede önemli bir adımdır. Kişinin durumunun farkına varıp, kendine daha çok zaman ayırması gerekir. Hayatta iş ve özel yaşam arasında bir denge kurulmalıdır.Sorunu yaşayanlar profesyonel yardım istemeyecek kadar çaresiz hissedebilirler. Kişi, profesyonel yardım almaya ikna edilmelidir” diye konuştu.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...