Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son tahminlerine göre, Türkiye genelinde hava şartları zorlu geçmeye devam ediyor. Ülkenin büyük bölümünde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olurken, bazı bölgelerde yağış, sis, buzlanma ve çığ tehlikesi gibi önemli riskler bulunuyor.
YAĞIŞLAR DEVAM EDİYOR: BAZI BÖLGELERDE KAR ETKİLİ OLACAK
Bugün, özellikle Ege, Batı Akdeniz'in batısı, Batı ve Doğu Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yağış bekleniyor. Yağışlar, Ege kıyılarında yağmur ve sağanak şeklinde görülürken, diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı olarak etkili olacak.
Rize ve Artvin çevrelerinde ise yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Bu nedenle yetkililer, ani su baskınları, ulaşımda aksama ve çığ riskine karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.
BUZLANMA, DON VE SİS UYARISI
Özellikle kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayları yaşanacak. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer yoğun sis görülecek. Sürücülerin görüş mesafesinde azalma ve yol tutuşunda düşüş gibi risklere karşı dikkatli olmaları gerekiyor.
Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksek bölgeleri ve Doğu Anadolu’nun dik ve eğimli yamaçlarında çığ riski bulunuyor. Son günlerde artan kar yağışlarıyla birlikte, bu bölgelerde yaşayanların ve özellikle dağcılık faaliyetleri yapanların tedbirli olmaları tavsiye ediliyor.
Şiddetli soğukların etkili olduğu Türkiye'de, sıcaklıkların önümüzdeki günlerde 3 ila 5 derece artması bekleniyor. Batı kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerine yaklaşırken, doğu bölgelerinde ise soğuk hava etkisini sürdürecek.
Meteoroloji'nin tahminlerine göre, rüzgarlar genellikle güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Bu durum, özellikle Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde hissedilen sıcaklıkların daha düşük olmasına neden olabilir.
SARI KODLA UYARI YAPILAN İLLER
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Ardahan ve Rize için "sarı kodlu" uyarı yayınladı. Özellikle bu illerde yaşayanların kuvvetli yağış, buzlanma, don ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olmaları önerildi.
BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU
MARMARA BÖLGESİ
Parçalı ve çok bulutlu
Balıkesir çevrelerinde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışı bekleniyor
Bölge genelinde pus ve sis etkili olacak
Sıcaklıklar: İstanbul 10°C, Edirne 11°C, Kocaeli 12°C
EGE BÖLGESİ
Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek
Sabah ve gece saatlerinde pus, sis ve don bekleniyor
Sıcaklıklar: İzmir 16°C, Manisa 14°C, Afyonkarahisar 8°C
AKDENİZ BÖLGESİ
Batı kesimlerinde sağanak yağmur etkili olacak, doğu kesimlerinde hava açık ve parçalı bulutlu
Gece saatlerinde buzlanma riski var
Sıcaklıklar: Adana 14°C, Antalya 15°C, Hatay 13°C
İÇ ANADOLU BÖLGESİ
Parçalı bulutlu ve soğuk hava devam ediyor
Buzlanma ve sis uyarısı var
Sıcaklıklar: Ankara 7°C, Eskişehir 10°C, Konya 9°C
BATI KARADENİZ BÖLGESİ
Kastamonu ve Sinop’ta karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor
Buzlanma ve don tehlikesi mevcut
Sıcaklıklar: Bolu 6°C, Zonguldak 7°C, Kastamonu 4°C
ORTA VE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ
Parçalı ve çok bulutlu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor
Çığ tehlikesine karşı dikkatli olunmalı
Sıcaklıklar: Samsun 7°C, Trabzon 6°C, Artvin 1°C
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Kar yağışı özellikle Erzurum, Kars ve Van çevrelerinde etkili olacak
Bölge genelinde don ve buzlanma riski yüksek
Sıcaklıklar: Erzurum -5°C, Kars -6°C, Malatya 5°C
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Parçalı ve az bulutlu hava hakim
Buzlanma ve don tehlikesi var
Sıcaklıklar: Diyarbakır 7°C, Gaziantep 9°C, Şanlıurfa 9°C
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...