Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olacak. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz’in bazı bölgelerinde yağışlar beklenirken, yüksek kesimlerde kar ve karla karışık yağmur görülecek.
Yağışların, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Düzce, Zonguldak, Bolu, Karabük, Bartın ve Çorum çevrelerinde aralıklı olarak etkili olacağı tahmin ediliyor.
Yağış türleri:
Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak.
İç Ege’nin yüksekleri, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Sivas ve Çorum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.
Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayıyla birlikte pus ve yer yer sis oluşması bekleniyor.
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.
Doğu kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyredecek.
Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
ÇIĞ TEHLİKESİ VE DON UYARISI
Son günlerde etkili olan kar yağışları nedeniyle Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde yüksek kar örtüsü oluştu. Yetkililer, özellikle yüksek, dağlık ve dik yamaçlı bölgelerde çığ riskinin yüksek olduğunu belirterek çığ tehlikesine, heyelanlara ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
Vatandaşların, buzlanma, don ve görüş mesafesini azaltan sis olaylarına karşı tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
Meteoroloji yetkilileri, çığ riski bulunan bölgelerde yaşayan yurttaşların dikkatli olmaları ve yerel uyarıları takip etmeleri konusunda uyardı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |