Milli İstihbara Teşkilatı, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına karşı saldırı gerçekleştirmek için eylem hazırlığında olduğunu öğrendiği, PKK/KCK mensubu Rojda Azad kod adlı Zehra Sebat ile Çirav Cudi kod adlı Serhat Erdoğan'ın Irak Hakurk'ta düzenlediği operasyon ile etkisiz hale getirdi.
EYLEM HAZIRLIĞI YAPIYORLARDI
Eylem hazırlığındaki iki teröristin yeri tespit edildi.
Operasyon kararı alınması akabinde haklarında terör suçundan aranma kaydı bulunanan bulunan Zehra Sebat ve Serhat Erdoğan Irak/Hakurk kırsalında nokta operasyon ile etkisiz hale getirildi.
Rojda Azad kod Zehra SEBAT Kimdir?
Rojda Azad kod Zehra SEBAT, 2011 yılında PKK/KCK kırsal kadrolarına katıldı. Irak/Gare’de silahlı eğitim aldı. Uzun süre Irak’ın kuzeyinde faaliyetlerde bulundu. Zehra SEBAT son olarak Hakurk’ta YJA Star kadın yapılanması içerisinde yer alıyordu.
Çirav Cudi kod Serhat Erdoğan Kimdir ?
Çirav Cudi kod Serhat Erdoğan, 2021 yılında örgütün kırsal kadrolarına katıldı. Kuzey Irak’taki örgüt kamplarında silahlı eğitim aldı. Avaşin, Zap, Metina ve Hakurk bölgelerinde silahlı faaliyet gösterdi. Serhat ERDOĞAN son olarak örgütün özel güç yapılanmasında yer alıyordu.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...