E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Nedir Bu Türklerden Çektiğimiz 

“Fenerbahçe 1996’da Manchester United’ı evinde 40 yıl aradan sonra Elvir Boliç'in attığı golle yenen ilk takım olmuştu. Yine bir Türk takımı olan Beşiktaş, Manchester United’ın 23 maçlık serisini bozdu. Kaledeki isim yine Rüştü Reçber.”

27.11.2009 - 13:36
Nedir Bu Türklerden Çektiğimiz

BEŞİKTAŞ’ın Manchester United’ın “Düşler Tiyatrosu” unvanlı Old Trafford’daki 23 maçlık Devler Ligi saltanatına son vermesinin yankıları sürüyor. İngiliz basını temsilcimizden övgüyle söz ederken, as kadroyu dinlendirip gençlerden kurulu bir takımla mücadele eden Manchester United’ın teknik patronu Sir Alex Ferguson’u topa tuttu.
Manchester United’ın hep Türklerin azizliğine uğradığına dikkat çeken The Independent, “Genç Türkler 0 - Türk Şampiyonlar 1” manşetli haberinde Şampiyonlar Ligi’nde kendi sahasında 23 maçtır mağlubiyet yüzü görmeyen Manchester United’in daha önce de 1996 yılında Fenerbahçe’ye karşı Old Trafford’da bir Avrupa maçında 40 yıl sonra ilk mağlubiyetini aldığını hatırlattı.
Alex Ferguson’u istifanın eşiğine getiren bu maçta da kaleci Rüştü’nün 13 yıl önce de F.Bahçe’nin kalesini koruduğuna dikkat çeken gazete, “Bu Manchester United için utandırıcı bir sonuç” dedi. İngiliz basınının yorumları şöyle...
The Sun: “Gençler pataklandı. Avrupa’nın Beşik Adamı. Beşiktaş Old Trafford’da şok bir galibiyet kaptı.”
Daily Star: “Alex Ferguson’un acemilerine Tello’nun vizyon draması.”
Daily Mail: “Tello, Alex Ferguson’un çocuklarını arı gibi soktu.”
Telegraph: “Yaşlı bir Türk (Rüştü Reçber) Manchester United’ın gençlerinin önüne geçen isim oldu. İngiliz şampiyonunun karşısında eski ve sağlam bir kaya gibi durdu.
BBC SPORT: “Beşiktaş’ın tecrübeli kalecisi Rüştü maçın kahramanıydı.”

La Gazzetta dello Sport: “Süper Beşiktaş. Manchester United nakavt oldu. Avrupa’nın en güçlü genç futbol nesli Türklere boyun eğdi.”
Tuttosport: “Tello attı. Manchester’da Türk işi futbol yaşandı. Türkler turistik seyahate geldikleri Old Trafford’dan tarihi bayramı yaşayarak ve yaşatarak çıktılar.”
Corriere dello Sport: “Beşiktaş Old Trafford’dan onurlu bir zafer çıkardı. Rüştü kalesinde devleşti ve kurtarışlarıyla beraberlik izni vermedi.”

Şeytana pabucu dört kez ters giydirdik

ManU’nun Devler Ligi’ndeki fiyakasını Galatasaray ve Fenerbahçe’den sonra Beşiktaş da bozdu.

GALATASARAY, 1993-1994 sezonunda Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Manchester United ile eşleştiğinde genel kanı İngiliz ekibinin turu geçeceğiydi. 20 Ekim 1993’te oynanan maçta G.Saray, Kubilay (2) ve Arif’in muhteşem golleriyle Old Trafford’da 3-3 berabere kalmış, rövanşta golsüz eşitlikle Avrupa’nın şaşkın bakışları arasında Devler Ligi vizesini almıştı.
Fener iki kez yıktı
1996-1997 sezonunda Devler Ligi’nde Manchester United’a İstanbul’da 2-0 yenilen F.Bahçe, yabancı ajansların flaş haber olarak duyuracağı bir başarıya imza attı. ManU’nun 40 yıllık yenilmezliği 30 Ekim 1996’da, Elvir Boliç’in golüyle sona erecek ve F.Bahçe 1-0 kazandığı maçla dünyayı şaşırtacaktı. Sarı lacivertliler 2004-2005 sezonunda da yine Şampiyonlar Ligi’nde rakibine deplasmanda 6-2 yenildi ama 8 Aralık 2004’te Kadıköy’de Tuncay’ın golleriyle 3-0 kazandı.
Son darbe Kartal’dan
İngiliz ekibi son olarak bu sezon yine Devler Ligi’nde İstanbul’da Beşiktaş’ı 1-0 mağlup etti. Ama rövaş maçına rahat çıkan ManU, Türk takımlarını hafife almanın cezasını bir kez daha çekti. Tello’nun, akıllara Boliç’in golünü getiren vuruşu, Old Trafford’daki 3. Türk zaferi oluyordu.

Beşiktaş ABD’lileri de üzdü

BEŞİKTAŞ, yalnızca İngilizleri değil, kulübün sahibi olan Amerikalıları da üzdü. İşte ABD basınına Beşiktaş’ın kazandığı Manchester zaferinin yansımaları... CNN Sportsillustrated: “Beşiktaş, kırmızı şeytanları kızdırdı.” ESP Soccernet spor yazarı Harry Harris: “Manchester United, evinde iki yıl önce Liverpool’un 8-0 yendiği Türk takımına yenildi. Zaman nasıl değişti.”

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Her Futbolcunun Düşü Old Trafford
Her genç kızın rüyası zetina dikiş makinesi' ise her futbolcunun düşü ...
Bakan Özak: Şikenin Kökünü Kazıyacağız
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, şike ve teşviğin Türk Ceza Kanunu'nda ...
Rijkaard Kampı Terk Etti
Frank Rijkaard, eşinin hastalanması üzerine apar topar ülkesi Hollanda'ya gitti.
 
Erdoğan: Bana Rüştü'yü Verin
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rüştü Reçber'in Old Trafford'daki nefis ...
ManU’ya Gol 800 Bin Euro Getirdi
Dünya futbolunun devi Manchester United’ı Rodrigo Tello’nun golüyle deviren ...
Trabzon'a Hayırlı Olsun
Şenol Güneş Seul taraftarına ve kulübün önde gelen isimlerine veda etti, ...
 
Ali Şen Bombaladı
“Güiza mutsuz, ürkek ve korkak. Carlos aylardır Fenerbahçe ile oynuyor. ...
Bu Da Rijkaard Kehaneti
“Manisaspor maçına iki puan kaybettik gözüyle değil de, bir puan kazandık ...
Kazım'a Yasak!
Fenerbahçe Yönetimi, son dönemlerde yaşanan olaylardan dolayı Colin Kazım'a şu yasağı getirdi...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Almanya
Çankaya
Ankara
Abdullah Ercan
EURO2016
PSG
Danimarka
genel sağlık
John Kerry