En önemli öğün olan sabah kahvaltınızı atlamamanız, gün içinde sağlıksız atıştırmalıklar yemenizi engelleyecektir. Açma, börek, poğaça gibi sağlıksız tercihler yapmak yerine, süt ve cornfleks veya tam tahıllı beyaz peynirli sandviç doğru tercih olacaktır. Fazla miktarda çay, kahve tüketimi su içme isteğinizi azaltacağından su, taze sıkılmış meyve suyu, bitki çayı veya ayran içmeyi tercih edebilirsiniz. Öğle yemeğinde ne yemeli?Öğlen yemeği saatlerinde hazmı kolay olan besinleri tercih etmelisiniz. Yemeklerimizi dışarıdan yiyorsanız çorba, tavuklu veya tahıllı salata, kepekli sandviç ve yanına ayran tercih ederek yüksek yağlı ve kalorili yiyeceklerden uzak durmuş olacaksınız. Öğle yemeği sonrası açlık hissettiğinizde bitki çayının yanında, badem, ceviz, kuru incir veya kuru kayısı tüketebilirsiniz.
ÖĞLE YEMEĞİNİ ATLAMAYIN
Öğle yemeği yemeyen kişiler, açlığını bastırmak için aşırı kalori içeren atıştırmalık yiyeceklere yöneliyor. Hele bunu bilgisayar ekranına bakıp yapıyorlarsa, neyi ve ne kadar yediklerin farkında olmadıkları için ipin ucunu kolaylıkla kaçırabiliyorlar.
KAHVEYİ AZALTIN
Gün içinde içtiğiniz kahve, çay sayısını azaltmaya ve gazlı içeceklerden uzak durmaya çalışınız. Çay, kahve ve gazlı içecekler su içme isteğini azaltıyor. Diüretik etki göstererek vücudun su dengesini bozuyor. Su seviyesinin azalması ile yorgunluk, baş ağrısı ve dikkat problemi yaşanıyor. Kahveyi krema yerine sütle içmeye, çayı da açık ve limonlu içmeye özen gösterin. Su, taze sıkılmış meyve suyu, bitki çayları, ayran gibi içecekler daha sık tüketilmelidir.
ARA ÖĞÜN NASIL OLMALI?
Ara öğünler yemeğe çalışın. Ara öğünler için pratik yiyecekler seçin. Tost, kuru kayısı, kuru incir, ceviz, sütlü hazır kahve, light bisküvi ya da taze meyve sizi tok tutacaktır. Tatlılardan uzak durun, kan şekerini çok hızlı yükseltip birkaç saat içinde tekrar açlık hissi yaşamanıza neden olurlar. Tatlı yemek için en uygun saat ise 16.00-17.00 arasıdır, beraberinde süt gibi proteinli bir şey içerseniz, şekerin kana karışma hızını azaltabilirsiniz.
MUTLAKA SU İÇİN
Günde ortalama 2-2,5 lt su tüketmemiz bağırsak hareketleri ve kilo kontrolünde önemlidir. Çalışma masanızda gözünüzün önünde temiz, cam bir şişe bulundurunuz. Böylelikle iş yoğunluğunuz içerisinde su içmeyi unutmazsınız.
KABIZLIK NASIL AZALTILIR?
Posalı (lifli) besinler tüketmeye özen gösteriniz. Posa tokluk süresini artırırken, sürekli oturulduğunuz için gelişebilecek olan kabızlık problemini de en aza indirmeye yardımcı olmaktadır. Posasız beslenme hem vücut hem de kan yağlarının artmasına yol açmaktadır. Gün içinde tüketilen sebze–meyve miktarını artırmaya, haftada 2-3 kere baklagil yemeye, beyaz ekmek yerine esmer ekmek, pirinç yerine bulgur tüketmeye özen göstererek, alınan posalı besin miktarının çoğaltılması gerekmektedir.
YANINIZA NE ALMALISNIZ
3 tane 500 cc şişede su (Ofiste en az 1,5 litre su içilmeli-gün içinde ise ortalama 2,5 litre bitirmelisiniz)Kuru meyve (Kuru incir, kuru kayısı, kuru erik veya yaban mersini - 50 gram)Fındık, ceviz veya badem (50 gram)Süt, ayran veya yoğurt (200 cc)1 dilim ekmek1 parça yağsız peynir1-2 meyve
BOL BOL YÜRÜYÜN
Akşam eve giderken yürüme mesafesinde araçlardan inip yürümeyi tercih etmelisiniz. Asansör yerine merdiven kullanırsanız vücut hareketinizi artırıp sindiriminizi kolaylaştırmış olacaksınız. Eve gittiğinizde ise sindiriminizi kolaylaştıracak besinler tercih etmelisiniz. Yoğurt, pişmiş sebze yemeği veya bir kâse çorba sağlıklı bir tercih olacaktır.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...