Hindistan'da bir tıp fakültesi, ölen insanların beynini hayata geri döndürme çalışmalarında önemli derecede yol kat edince oluşan korku ve tepkiler, devletin bu araştırmaları yasaklamasıyla sonuçlandı.
Özellikle kazalarda ve silahlı saldırılarda hayatını kaybedenleri hedef alan çalışmalar büyük umut vadediyordu.
Doktorlar bu sayede maktulün hasarlı organlarını tedavi etmek ve yeniden yaşama şansı kazanması için kaza sırasında ölen beynini yeniden hayata döndürmeyi başaracaktı.
Kazada hayatını kaybeden yakınınız geri dönse?
Yaşlılık veya hastalıklar nedeniyle değil, bıçaklanma, trafik kazası, ani acı, kalp krizi, kan kaybı ve şok gibi nedenlerle yaşanan beyin ölümlerini geriye çevirmeyi planlayan çalışmalar, klinik deneylere kadar ilerlemişti.
Hindistan'ın önemli tıp fakültelerinden National Institute of Medical Statistics'te yürütülen bu bilimsel çalışma, halktan gördüğü tepkiler yükselince, apar topal iptal edildi.
Çeşitli kimyasallar ile beynin yeniden çalıştırılabileceğini savunan bilim insanları bu çalışmalarını 20 yeni ölmüş kazazede üzerinde denemeyi planlıyordu.
Bilim insanları ilk deneylerin sonunda, ölülerin ayağa kalkıp evine gitmesini beklemiyorlar.
Çalışma, insanları ölüm halinden, koma haline geri döndürmeyi hedefliyordu. Bu aşamadan sonra ise gerekli tedavilerin uygulanması ile hastanın eski sağlığına ulaşması planlanıyordu.
Elbette deneyler durdurulmuş olabilir ancak bu kadar önemli bir çalışmanın bilim insanlarının gündeminden düşmesi mümkün olmayacaktır.
Bilimin daha önce de kalbi durduğu için ölü kabul edilen insanları yeniden hayata döndürmenin yolunu bulmuş olduğunu unutmayalım.
ShiftDelete.Net
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...