Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'da 13, AB kurumları yakınlarıdaki Maelbeek metro istasyonunda 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar sonrası Avrupa alarma geçti.
Almanya'da dünyanın en büyük transit havalimanlarından biri olan Frankfurt Havalimanı'nda güvenlik seviyesi artırıldı.
Hollanda ordusu da, Twitter üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, Belçika'daki saldırılar sonrası havalimanları ve sınırlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı ifade edildi.
İngiltere Başbakanı David Cameron da, Belçika'daki patlama sonrası kriz masası kurulduğunu ve kendisinin başkanlık yapacağını söyledi.
Cameron, "Brüksel'deki olaylar nedeniyle şoke oldum. Yardım için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.
Fransa'da da bir kriz masası oluşturuldu. Toplantıya Cumhurbaşkanı François Hollande ve içişleri bakanı da katılıyor.
NTV
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |