Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay,%100 Futbol programında yeni sezon öncesinde takımların son durumunu değerlendirdi. Dilmen, "Vitor Pereira riskli bir seçim. Gümbür gümbür de gidebilir, 10 hafta da bekleyebilir. Heyecanı yüksek bir takım oldu Fenerbahçe ama antrenörün işi kolay değil. Ya taraftarları sokağa döker, ya da 10. haftada gider." ifadesini kullandı.
Güntekin Onay:Transferleri değerlendireceğiz. Bu yıl lig erken başlayacak, transferde çok hareketli günler yaşıyoruz. Fenerbahçe çok farklı bir kadro oluşturuyor. Yeni, teknik direktör, oyuncular ve sistem var. Heyecan yaratan bir takım ortaya çıkarıyorlar.
"SİYAHLA BEYAZ KADAR FARKLI BİR TABLO VAR"
Fenerbahçe'nin ciddi bir kabuk değişikliğine gittiğini belirten Dilmen, "Fenerbahçe Başkanı geçen sezon başında transfere ihtiyaçları olmadığı söyleminde bulunmuştu. Devre arasında da bu konudaki ısrarını sürdürmüştü. Ancak ligin son haftası formaliteye döndü. Aziz Yıldırım antrenör kavramına inanmadığını beyan etmişti. Bu sezon ise siyah ile beyaz kadar farklı bir tabloyla karşı karşıyayız. Ciddi bir kabuk değişikliğine gidiyorlar" dedi.
"TEKNİK DİREKTÖRÜN DEHA OLMASI GEREKİR"
Teknik direktörün önemine dikkat çeken Dilmen, "İyi kadro ile iyi takım arasındaki farkı belirleyen teknik direktörlerdir. Fenerbahçe isimler olarak iyi bir kadro oluşturdu. Artık iyi bir takım için iş antrenörde. Fenerbahçe'nin transfer planlamasında ince eleyip sık dokunulmadığı için kadroda bir yığılma olduğunu görüyoruz. Fenerbahçe'nin bu kadrosunu yerleştirebilmesi için antrenörün taktik bilgisi bakımından bırakın iyi olmayı, deha olması gerekir" şeklinde konuştu.
Güntekin Onay: Fenerbahçe'nin kadrosu bu kadar değişmişken, teknik direktörün takıma bir sistemi oturtabilmesi çok ciddi bir hüner ister. Fenerbahçe teknik direktörünün işi zor. Bambaşka bir takım oldular.
"TÜRKİYE LİGİ ORTA SAHA KALABALIKLIĞIYLA OYNANIYOR"
Pereira'nın yardımcılığına Türkiye'yi çok iyi bilen birinin getirilmemesinin büyük bir handikap olduğunu vurgulayan Dilmen, "Fenerbahçe'nin ligimizi, Türkiye'yi çok iyi bilen bir yardımcı antrenörü Pereira'nın yanına vermesi gerekirdi. Bunun yapılmaması büyük bir handikap. Pereira'nmın daha önce çalıştırdığı takımlar, Porto ve Olimpiakos, ligi Fenerbahçe'ye göre daha domine eden takımlar. Türkiye Ligi'ni hafife almamalı. Fenerbahçe 4-4-2 falan oynamıyor. Türkiye Ligi orta saha kalabalıklığıyla oynanıyor. Hatta Shakhtar da öyle oynuyor" dedi.
"ÇILGINCA TOP OYNAMAYA ÇALIŞAN, RİSKLİ BİR TEKNİK ADAM"
Pereira'nın takımı çılgınca top oynatmaya çalışan bir teknik direktör olduğunu söyleyen Dilmen, "Hazırlık maçlarında Fenerbahçe coşkulu oynuyor. Ancak sahaya çıkardığı 11 ile Fenerbahçe'ye 7 oyuncu değişikliği lazım. Çılgınca bir top oynatmaya çalışan, riskli bir teknik adam. Çok riskli bir oyun formatıyla oynuyor. Fenerbahçe'nin teknik direktörü 10. hafta da gidebilir, 15 puan farkla da şampiyon olabilir. Hocayı görsem, 'Sakın takımı Shakhtar karşısında hazırlık maçlarındaki gibi oynatma' derim" diye konuştu.
Güntekin Onay: Shakhtar güçlü ve oturmuş bir takım, her yıl Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor. Lucescu gibi önemli bir teknik direktörü var. Fenerbahçe ise kabuk değiştiriyor. Sadece heyecan verici transferler, Shakhtar'ı geçmeye yetmeyebilir.
"YILDIZLAR TEK BAŞINA İŞİ ÇÖZER ANLAYIŞI YANLIŞ"
Yıldız futbolcuların takımı tek başına sonuca taşıyamayacağına işaret eden Dilmen, "Van Persie ve Nani, Türkiye Ligi'nde tek başına işi çözer anlayışı yanlış. Etrafı da iyi olmalı. Mehmet Topal'ın pozisyonu çok önemli" dedi.
"FENERBAHÇE SOLAK BİR ORTA SAHA OYUNCUSU ALMAK ZORUNDA"
Meireles bu sezon lige damgasını vuracağını ifade eden Dilmen, "Kalede, kenar beklerinde, stoperlerinde problem yok. Ancak orta sahaya geldiğimizde Fenerbahçe solak bir orta saha oyuncusu almak zorunda. Josef Souza için yapılan Cristian ile Mehmet Topal karışımı benzetmesine katılıyorum. Krasic ve Holmen ile yollar ayrılacaktır. Meireles bu sezon lige damgasını vuracaktır diye tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.
Güntekin Onay: Van Persie en son golünü Şubat ayında atmış, en son iki maç üstü üste yine Şubat ayında oynamış. Fenerbahçe'yer fit gelmediği kesin.
"RİSKLİ BİR TAKIMA DOĞRU GİTMEK SORUN OLABİLİR"
Fenerbahçe'nin riskli bir takım olma yolunda ilerlemesinin sorun yaratabileceğini belirten Dilmen, "Diego, Nani, Van Persie 11'de oynayacak. Sow ve Fernandao'dan biri de oynayacak. Kompakt bir takım anlayışından, böyle riskli bir takıma doğru gitmek sorun olabilir. 40-45 metrede oynayan bir takımdan, böyle bir oyuna geçmek takım için yorucu olacaktı" dedi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |